Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! Αλβανο-αυστριακός τζιχαντιστής έδινε οδηγίες σε 12χρονο για επίθεση αυτοκτονίας στη Γερμανία!

8 Ιανουαρίου 2018 18:51
Απίστευτο!  Αλβανο-αυστριακός τζιχαντιστής έδινε οδηγίες σε 12χρονο για επίθεση αυτοκτονίας στη Γερμανία!

Σύμφωνα με το 55σέλιδο κατηγορητήριο της εισαγγελίας της Βιέννης ο 18χρονος σήμερα Λόρεντς Κ, ορκίστηκε πίστη και αφοσίωση στο «Ισλαμικό Κράτος» το καλοκαίρι του 2016 κι άρχισε να έχει επαφές με νεαρότερα άτομα με σκοπό να τα στρατολογήσει
Κατηγορίες για υποκίνηση σε τρομοκρατική δράση αντιμετωπίζει ένας νεαρός Αυστριακός, που ώθησε έναν 12χρονο Ιρακινό να επιτεθεί σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Αγγελόπουλος: Σε σχέση με παίκτρια από το Survivor 2; Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν! Αναλυτικό ρεπορτάζ

Σύμφωνα με το 55σέλιδο κατηγορητήριο της εισαγγελίας της Βιέννης ο 18χρονος σήμερα Λόρεντς Κ -γιος Αλβανών μεταναστών- ορκίστηκε πίστη και αφοσίωση στο «Ισλαμικό Κράτος» το καλοκαίρι του 2016 κι άρχισε να έχει επαφές με νεαρότερα άτομα με σκοπό να τα στρατολογήσει.

Ο 12χρονος ιρακινής καταγωγής κάτοικος του Λούντβιχσχάφεν στη Γερμανία, με τον οποίο συνδέθηκε ο Λόρεντς Κ. άφησε μια τσάντα με πυροτεχνήματα και καρφιά κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στις 26 Νοεμβρίου του 2016 και μία εβδομάδα αργότερα έξω από το δημαρχείο, όπου και συνελήφθη.
Σύμφωνα με τις Αρχές ο Λόρεντς ήταν που παρότρυνε και καθοδήγησε το παιδί σ’ όλα τα στάδια των αποτυχημένων επιθέσεων, αν και ο ίδιος το αρνείται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά πόσο χρονών είναι η Ευρυδίκη Βαλαβάνη; Το ψέμα για την ηλικία της και το ντοκουμέντο του ΣΚΑΙ που την "καίει"!

Ο Λόρεντς είχε καταδικαστεί σε 29 μήνες φυλάκιση για ένοπλη ληστεία το 2015 και μέσα στη φυλακή ασπάστηκε το Ισλάμ. Τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο καταδίκης σε 15ετή κάθειρξη εφόσον καταδικαστεί. Ο 12χρονος συνεργός του τέθηκε υπό την επιτήρηση των Αρχών καθώς είναι πολύ μικρός σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία για να καθίσει στο εδώλιο.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share