Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Περιστατικό που σοκάρει: Γιατροί αποκόλλησαν το κεφάλι μωρού κατά τη γέννα!

28 Δεκεμβρίου 2017 19:09
Περιστατικό που σοκάρει: Γιατροί αποκόλλησαν το κεφάλι μωρού κατά τη γέννα!

Δεν αφορά σενάριο ταινίας τρόμου... Δεν πρόκειται για τη νοσηρή φαντασία κάποιας γυναίκας... Πρόκειται για ένα πραγματικό περιστατικό, το οποίο συνέβη σε νοσοκομείο. Την απόλυτη φρίκη έζησε μία γυναίκα σε νοσοκομείο της Αργεντινής όταν οι γιατροί, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, αποκόλλησαν το κεφάλι ενός μωρού κατά τη διάρκεια της γέννας!

Μία υπόθεση που αποτελεί την επιτομή της απόλυτης φρίκης, καθώς το κεφάλι του μωρού, όπως ανέφερε η ίδια η μητέρα, έμεινε μέσα στην κοιλιά της. Η δικαιολογία των γιατρών; Ότι το μωρό είχε κολλήσει και στην προσπάθειά τους να το σώσουν, συνέβη το σπάνιο αυτό περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Η απόφαση της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας που θα αγανακτήσει όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ! Για πρώτη φορά στα χρονικά...

Η απίστευτη αυτή ιστορία έλαβε χώρα στο νοσοκομείο της πόλης Tartagal, στη βορειοδυτική Αργεντινή. Όπως υποστήριξαν οι γιατροί, το κεφάλι του μωρού κόλλησε και όταν το τράβηξαν, για να σώσουν το ίδιο και τη μητέρα, αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο σώμα. Το σκηνικό της απόλυτης φρίκης ολοκληρώθηκε όταν οι γιατροί αφαίρεσαν τον πλακούντα της γυναίκας, στον οποίο βρισκόταν το κεφαλάκι του μωρού.
Η τραγική μητέρα που έχασε το παιδί της...



Ο εφιάλτης ξεκίνησε την Τετάρτη, όταν η Ρένια Ναταλία Βελάσκεζ και ο σύζυγός της, έσπευσαν στο νοσοκομείο προκειμένου να γεννηθεί το αγοράκι τους. Η 30χρονη γυναίκα ήταν 22 εβδομάδων έγκυος και το μωρό θα γεννιόταν πρόωρα. Η γυναίκα παρουσίασε κάποιες επιπλοκές και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Juan Domingo Peron.

Οι γιατροί εκτίμησαν ότι το μωρό θα μπορούσε να γεννηθεί με φυσιολογικό τρόπο, μέσω τεχνητών πόνων, ώστε να αποφύγουν την καισαρική. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της γέννας, διαπίστωσαν ότι το μωρό βγαίνει ανάποδα. Βγήκαν πρώτα τα πόδια και το σώμα του, αφήνοντας το κεφάλι του κολημμένο στον τράχηλο της μήτρας.

Η περιγραφή της μητέρας είναι συγκλονιστική: «Ο σύζυγός μου βγήκε να αγοράσει πάνες και όταν επέστρεψε, ένας μαιευτήρας κρατούσε το ακέφαλο παιδί του! Ακόμη και τώρα δεν γνωρίζουμε αν ήταν γιατρός ή κάποια μαία που τράβηξε το μωρό».

Ο πατέρας που υπέστη σοκ...



Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ της Αργεντινής, η 30χρονη Ρένια Ναταλία Βελάσκεζ κατηγόρησε τους γιατρούς για την τραγωδία που ζει η ίδια και η οικογένειά της και τόνισε ότι «γνωρίζω πολύ καλά πως το μωρό ήταν ζωντανό, διότι το καταλάβαινα να κουνιέται. Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο κάναμε και υπέρηχο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ζωντανό. Ο άντρας μου άκουγε την καρδιά του να κτυπά».

Όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στις δηλώσεις που ακολούθησαν από τη γυναίκα που έχασε το παιδί της, καθώς αποκαλύπτει ότι η ίδια ζήτησε να της κάνουν καισαρική, αλλά οι γιατροί της απάντησαν ότι «δεν υπάρχει κανένας εδώ που να διαθέτει εμπειρία και γνώση για μία εγχείρηση».



«Όταν έσπασαν τα νερά μου, ο γιατρός με έβαλε σε ένα δωμάτιο και άρχισε να πιέζει με δύναμη την κοιλιά μου, ενώ εγώ πονούσα», πρόσθεσε η 30χρονη γυναίκα. «Προσπαθούσε να γυρίσει το σώμα του παιδιού. Το ένιωθα αυτό», δηλώνει η Ρένια Ναταλία, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη οργή για τον τρόπο που χειρίστηκαν την περίπτωσή της στο νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν δύο σταγόνες νερό: Δείτε για πρώτη φορά τον πατέρα του Γιώργου Μαυρίδη, με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις!

«Κανείς δεν μας έδωσε εξηγήσεις», καταλήγει, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρη την Αργεντινή και όχι μόνο. Το παιδί του ζευγαριού θα ήταν το πρώτο τους. Πλέον, το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη, καθώς η 30χρονη γυναίκα και ο σύζυγός της θα αξιώσουν αποζημίωση και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την τραγωδία τους.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share