Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό επί τέσσερις ώρες! - Μποτιλιάρισμα 14 χιλιομέτρων λόγω του χιονιού!

22 Δεκεμβρίου 2017 19:49
Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό επί τέσσερις ώρες! - Μποτιλιάρισμα 14 χιλιομέτρων λόγω του χιονιού!

Μεγάλο μποτιλιάρισμα 14 χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από το 117ο χιλιόμετρο λίγο μετά την Υλίκη μέχρι το 131ο χιλιόμετρο στο ύψος της Τραγάνας!

Εκτιμάται ότι χιλιάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι και θα χρειαστούν ώρες μέχρις ότου η κυκλοφορία ομαλοποιηθεί. Από τη Νέα Οδό αναφέρουν ότι τα προβλήματα επιτείνει η πολύ μεγάλη έξοδος των Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Πρόβλημα υπήρξε και στο 132ο χλμ, στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα, εξαιτίας ακινητοποιημένων οχημάτων λόγω χιονιού. Λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ στο συγκεκριμένο ρεύμα, υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία από το 124ο έως το 152ο χιλιόμετρο.

Δείτε εικόνες με την κατάσταση που επικρατεί στο Μαρτίνο, περίπου στις 18:30:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Δείτε αν σας καταβληθούν μέχρι 1.000 ευρώ έως την Κυριακή!

Τα προβλήματα ξεκίνησαν περίπου στις δύο το μεσημέρι, στο 126ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Από την πυκνή χιονόπτωση δίπλωσαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, προκαλώντας παράπλευρα προβλήματα αφού δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν

Για να περάσουν τα εκχιονιστικά και να καθαρίσουν τον δρόμο, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Περίπου στις 17:10 τα αυτοκίνητα άρχισαν να κινούνται ομαλά στο ρεύμα προς Αθήνα.

Από τις 17:30, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας Νέα Οδός που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Αθήνα.

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα -18:30- η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί. Το μποτιλιάρισμα εκτείνεται σε μια απόσταση 14 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα από το 117ο μέχρι το 131ο χιλιόμετρο.

Τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία δεν μπορεί να απεγκλωβιστούν και να αναπτύξουν ταχύτητες 50-60 χιλιομέτρων την ώρα λόγω της μεγάλης εξόδου αλλά και επειδή σε πολλά σημεία υπάρχουν άνθρωποι που σταματούν τα αυτοκίνητά τους για να βάλουν αλυσίδες χωρίς όμως να χρειάζεται.

«Είναι πολύ μεγάλη έξοδος, δεν ξέρουμε πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία» είπε στο protothema στέλεχος της Νέας Οδού.

Εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους από τις 14:30 το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικογενειακή τραγωδία στην Ξάνθη: Αυτή είναι η 18χρονη που έσφαξε ο ίδιος της ο πατέρας! (photos)

Τι λένε οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού είπαν στο protothema.gr ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την Τροχαία για να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα οι νταλίκες που έχουν διπλώσει και να δοθεί εκ νέου ο δρόμος στην κυκλοφορία. Η Νέα Οδός ανακοίνωσε ότι γα να αποφευχθεί μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα, η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων στην Τανάγρα και στη Θήβα θα είναι ελεύθερη και οι οδηγοί δεν θα έχουν υποχρέωση να πληρώνουν αντίτιμο μέχρι να ανοίξει ο δρόμος.

- Στην Παλαιά Εθνική Οδό από Λαμία προς Δομοκό η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Στις 17:00 ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών

Μετά το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας λόγω της αδυναμίας μεγάλων φορτηγών να κινηθούν πάνω στο πυκνό στρώμα χιονιού, η Τροχαία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα προς Λαμία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, διακόπτεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης φορτηγών οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Πώς ανακοίνωσε στο σύζυγό της πως περιμένουν μωρό

Προβλήματα και στην Αχαϊα

Ισχυρή χιονοθύελλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Αχαΐας. Πολλά οχήματα βρίσκονται ακινητοποιημένα και περιμένουν τα εκχιονιστικά να ανοίξουν το δρόμο.

Λόγω της κακοκαιρίας, πολλά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί. Σύμφωνα με το tempo24.gr, ένα λεωφορείο με 34 επιβάτες βρίσκεται ακινητοποιημένο για περισσότερες από δύο ώρες.

Το λεωφορείο δεν μπορεί να κινηθεί προς τα Καλάβρυτα. Περίπου στις 18:00 ολοκληρώθηκε η μεταφορά των εγκλωβισμένων στα Καλάβρυτα με 4Χ4.

Η επίσημη ενημέρωση από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ώρα 19.00

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share