Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγικό δυστύχημα: Τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Ουάσινγκτον

19 Δεκεμβρίου 2017 07:50
Τραγικό δυστύχημα: Τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το AP, ενώ άλλοι 78 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μετά τον εκτροχιασμό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, της αμαξοστοιχίας 501 της Amtrak στο Dupont, του Pierce County στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν αμέσως πολύ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα και το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση προς τους οδηγούς να αποφύγουν την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικογενειακό έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους: Τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία! - Όλα τα θύματα βρέθηκαν με τις πυτζάμες!

Μέρος του τρένου έπεσε στον αυτοκινητόδρομο όπου χτύπησε αρκετά αυτοκίνητα.

Άμεσα, η Amtrak επιβεβαίωσε ότι ένα από τα τρένα εμπλέκεται σε ένα περιστατικό, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter. «Θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες».

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) – 17:30 (ώρα Ελλάδας), προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, μετέδωσε η εφημερίδα News Tribune.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου;

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί», δήλωσε ο Εντ Τρόιγερ, αξιωματικός στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για ένα σκηνικό «πραγματικά τρομακτικό». Μόλις έφθασαν οι ομάδες διάσωσης «ήταν προφανές ότι υπήρχαν νεκροί και τραυματίες», συμπλήρωσε.

Ο αστυνομικός είπε επιπλέον ότι κανένας οδηγός δεν σκοτώθηκε από την πτώση των βαγονιών στον δρόμο όμως πολλοί έχουν τραυματιστεί.

Περίπου 78 τραυματίες και 5 μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο τρένο, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak.

«Ο κόσμος ούρλιαζε»

«Είχαμε μόλις διέλθει από την πόλη Ντίποντ και πιστεύω ότι ετοιμαζόμασταν να περάσουμε από μια στροφή», περιέγραψε ο Κρις Κάρνες στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO-TV.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν οξύ ήχο, νιώσαμε ότι πέφταμε από έναν λόφο. Κατόπιν πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας, τα παράθυρα έσπασαν, τα πάντα ακινητοποιήθηκαν, νερό έτρεχε από το τρένο και ο κόσμος ούρλιαζε».

«Οι ράγες στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχαν εκσυγχρονιστεί για να μπορούν να υποστηρίξουν τις μεγάλες ταχύτητες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας και στην ίδια απόσταση από το νότιο τμήμα της στρατιωτικής βάσης McChord.

«Βρισκόμαστε ακριβώς νότια της στρατιωτικής βάσης», περιέγραψε στο CNN ένας οδηγός που βρισκόταν στον δρόμο όταν συνέβη το δυστύχημα. «Πολλοί βγήκαν από τα οχήματά τους και έσπευσαν να βοηθήσουν (…)»,εξήγησε.

Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί ούτε τα αίτια της τραγωδίας ούτε ο απολογισμός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share