Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σπείρα στην Πτολεμαΐδα έκλεβε φορτηγά, τα διέλυε και συναρμολογούσε νέα!

15 Δεκεμβρίου 2017 19:33
Σπείρα στην Πτολεμαΐδα έκλεβε φορτηγά, τα διέλυε και συναρμολογούσε νέα!

Αφαιρούσαν τμήματά τους και τα τοποθετούσαν σε σασί με νόμιμο αριθμό πλαισίου - Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου
Οργανωμένο κύκλωμα με έδρα την Πτολεμαΐδα έκλεβε αγροτικά και κλειστά φορτηγά από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και χρησιμοποιούσε τμήματά τους για να συναρμολογεί παρόμοια οχήματα σε σασί με νόμιμο αριθμό πλαισίου, τα οποία στη συνέχεια κυκλοφορούσαν ανενόχλητα τα μέλη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νοmads: Τι είδαμε χτες; Η ανακοίνωση του Αρναούτογλου πριν τον τελικό που αλλάζει τα δεδομένα! Ποιος κέρδισε και ποιος αποχώρησε από Φιλιππίνες; (video)
Με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Εορδαίας, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις Έλληνες δράστες ηλικίας 23, 25 και 40 χρόνων είχαν ξεκινήσει τις κλοπές οχημάτων από το Μάιο του 2012! Από τότε, είχαν κλέψει τουλάχιστον δύο Ι.Χ. φορτηγά από διαφορετικές περιοχές και διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιήσει έξι στοιχεία κυκλοφορίας σχετικές με τον τύπο του οχήματος, τον αριθμό κινητήρα και τις διαστάσεις.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας και της Ο.Π.Κ.Ε. βρέθηκαν στην κατοχή των τριών ανδρών τα συναρμολογημένα φορτηγά, που έφεραν καμπίνα, καρότσα και κινητήρα από τα κλεμμένα και είχαν εκδοθεί γι' αυτά νομότυπες άδειες κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες! Από τη συναρμολόγηση, οι εμπνευστές της κομπίνας είχαν αποκομίσει κέρδος ύψους άνω των 30.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Οι πρώτες δηλώσεις της Δήμητρας Φραντζή μετά την αποχώρησή της από το παιχνίδι! (Video)
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου και η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς εξετάζεται αν έχουν κλέψει και παραποιήσει και άλλα οχήματα, τα οποία ενδεχομένως διέθεσαν προς πώληση.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share