Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σώθηκαν τα «Πιτόγυρα»​ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για μόλις τρεις ψήφους​!

15 Δεκεμβρίου 2017 17:25
Σώθηκαν τα «Πιτόγυρα»​ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για μόλις τρεις ψήφους​!

Ας βγούμε στους δρόμους να γιορτάσουμε μια σπάνια νίκη.

Εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στην απαγόρευση της χρήσης φωσφορικών αλάτων. Αυτό, για τους περισσότερους από εμάς, δεν λέει κάτι. Στην πραγματικότητα, όμως, σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε τον γύρο, το κεμπάπ και το ντονέρ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι πρόκειται για μία απόφαση που θα επηρέαζε τους απανταχού gamer, βαριεστημένους φοιτητές ή όποιον τέλος πάντων παραγγέλνει σουβλάκια - και κατ' επέκταση τους ιδιοκτήτες των αντιστοίχων χώρων εστίασης. Μάλιστα, στη Γερμανία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους Τούρκους εστιάτορες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε η βόμβα στο Epsilon: Έκτακτη ανακοίνωση του καναλιού για τεράστια μεταγραφή!

Το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, έλαβε 373 ψήφους υπέρ, 272 κατά και 30 αποχές, αποτυγχάνοντας να συγκεντρώσει την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία των 376 ψήφων. Με λίγα λόγια, τα πιτόγυρα σώθηκαν -προς το παρόν- για μόλις τρεις ψήφους. Για την ιστορία, η εν λόγω απαγόρευση προτάθηκε λόγω των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων που έχουν οι εν λόγω ουσίες στην υγεία. Μάλιστα, πριν από το τέλος του 2018, αναμένεται να βγει σχετική επιστημονική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, η οποία ίσως αναθερμάνει τη συζήτηση για την απαγόρευση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν: Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! Που θα χιονίσε

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε σχετικά με τη χρήση που έχουν τα φωσφορικά άλατα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας πρωτεϊνικής μεμβράνης, που επιτρέπει την ομοιόμορφη ψύξη του κατεψυγμένου κρέατος, αλλά και το αντίστοιχα ομοιόμορφο ψήσιμό του. Φυσικές πηγές τους είναι τα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι ξηροί καρποί. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η όλη φάση δεν ακούγεται πολύ υγιεινή, όμως, ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι από εμάς όταν καταναλώνουμε αυτού του είδους το φαγητό, γνωρίζουμε πως κάνουμε ένα μικρό κακό στον εαυτό μας. Όπως και να' χει, όσοι αγαπάτε τον γύρο μπορείτε να κοιμάστε για κάποιο διάστημα ήσυχοι. Βέβαια, ο κίνδυνος της «γυροαπαγόρευσης» ελοχεύει και ένα ουτοπικό μέλλον με μυστικές, υπόγειες «λέσχες κεμπάμπ» δεν φαντάζει και τόσο μακρινό. Ακόμη και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, θα έβγαζε σίγουρα ένα ωραίο επεισόδιο για το Black Mirror.

Πηγή:vicegreece

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share