Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επιδεινώνεται ο καιρός από το βράδυ!!! Έρχονται χιόνια και καταιγίδες!!!

23 Ιανουαρίου 2013
Επιδεινώνεται ο καιρός από το βράδυ!!! Έρχονται χιόνια και καταιγίδες!!!

Ο καιρός σήμερα

Καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο με βελτίωση από το μεσημέρι και νέα επιδείνωση του καιρού το βράδυ στα δυτικά και νότια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 17 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις.

Αναλυτικότερα

Αττική
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Το πρωί η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικές ομίχλες προβλέπονται τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές προβλέπονται. Από το απόγευμα αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται που το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα


Ο καιρός στην Ευρώπη


Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:



Για τις θαλάσσιες μετακινήσεις σας...

Μέσω του συστήματος Ποσειδών οι «θαλασσόλυκοι» μπορούν να πληροφορηθούν όλες τις πληροφορίες για τον καιρό. Για κάθε θαλάσσια μετακίνησή σας μπορείτε να παρακολουθείτε ανά τακτά διαστήματα τις αλλαγές στον καιρό.

Πατήστε εδώ και δείτε τις προγνώσεις ναυσιπλοΐας από το σύστημα Ποσειδών



Επίσης έχετε την ευκαιρία να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για τον καιρό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για την ένταση των ανέμων, για τις περιοχές, όπου θα σημειωθεί βροχόπτωση, χιονόπτωση, τις νεφώσεις και την θερμοκρασία.

Η πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα
Η πρόγνωση του καιρού για την Ευρώπη

Πατήστε
εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στην Αθήνα
Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στον Πειραιά

Καθημερινά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει δελτίο θυελλωδών ανέμων. Όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τη γεωργία μπορούν να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες.



Τον Μάιο του 2010 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έλαβε Πιστοποίηση σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ ISO 9001: 2008 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) που εφαρμόζει στην μετεωρολογική υποστήριξη για την αεροναυτιλία.

Πατήστε εδώ και δείτε την πρόγνωση

www.zougla.gr

Για περισσότερα νέα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share