Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Νέο μήνυμα από ISIS: απειλούν με επιθέσεις τις ΗΠΑ και αποκαλούν τον Τραμπ «σκύλο»!

14 Δεκεμβρίου 2017 18:25
Νέο μήνυμα από ISIS: απειλούν με επιθέσεις τις ΗΠΑ και αποκαλούν τον Τραμπ «σκύλο»!

Σε μήνυμα, είπαν ότι θα διεξάγουν επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας φωτογραφίες της Times Square, στη Νέα Υόρκη, μαζί με μια εκρηκτική ζώνη και έναν πυροκροτητή

Το ισλαμικό κράτος απείλησε με επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αντίποινα για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σύμφωνα με έναν από τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της τρομοκρατικής ομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο εδώ! Ο άγνωστος αδερφός της Όλγας Πηλιάκη και τα προσωπικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας! Για πρώτη φορά μαθαίνουμε ότι…
Το μήνυμα μεταδόθηκε σε έναν λογαριασμό στο Telegram. Σε αυτό το μήνυμα, είπαν ότι θα διεξάγουν επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας φωτογραφίες της Times Square, στη Νέα Υόρκη, μαζί με μια εκρηκτική ζώνη και έναν πυροκροτητή.

Στο μήνυμα αποκαλείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ «σκυλί», και δίνεται η υπόσχεση για απάντηση σε αυτή την απόφαση με το να αναγνωριστούν τα εκρηκτικά ως πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ανέφερε το Reuters.
Η συγκεκριμένη κίνηση του Τραμπ, προκάλεσε οργή σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο, καθώς και κριτική από τα περισσότερα κράτη της ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Την Τετάρτη, η Χαμάς επανέλαβε την έκκλησή της για μια νέα infitada ή εξέγερση: "Το κίνημα της Χαμάς έχει καλέσει τον παλαιστινιακό λαό να αντιμετωπίσει την ισραηλινή κατοχή και να υιοθετήσει την ευλογημένη επιλογή εντίφαδας εναντίον της και κατά της αμερικανικής απόφασης για την Ιερουσαλήμ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Hamas Abdullatif Ο Al Qanoua είπε στην RT.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν δήλωσε ότι η απόφαση Τραμπ θα επιταχύνει την καταστροφή: «Η κίνηση θα επιταχύνει την καταστροφή του σιωνιστικού καθεστώτος [Ισραήλ] και θα διπλασιάσει την ενότητα μεταξύ των μουσουλμάνων», είπε σε μια συνάντηση ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων τη Δευτέρα, ο ταξίαρχος Hatami, όπως ανέφεραν διάφορα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερές, ενώ ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκκι Χέλι δήλωσε την Κυριακή ότι "ο ουρανός δεν έχει πέσει" μετά την απόφαση του Τράμπ. Επέμεινε ότι η κίνηση ήταν "το σωστό πράγμα" και ότι "η απλή πραγματικότητα" είναι ότι η Ιερουσαλήμ είναι αναμφισβήτητα η πρωτεύουσα του Ισραήλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο τροχαίο με πέντε νεκρούς! Σοκάρει η "ταυτότητα" του οδηγού που προκάλεσε το δυστύχημα! Ήταν...

Ο Χάλεϊ δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης ότι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες -και όχι οι άλλες 14 χώρες που απαρτίζουν το συμβούλιο- έχουν αξιοπιστία όταν πρόκειται για τη διαμεσολάβηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Πηγή:Πρώτο θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share