Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 27χρονος που ήθελε να αιματοκυλήσει την καρδιά του Μανχάταν!

12 Δεκεμβρίου 2017 18:41
Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 27χρονος που ήθελε να αιματοκυλήσει την καρδιά του Μανχάταν!

Για οπλοκατοχή, υποστήριξη τρομοκρατικής ενέργειας και τρομοκρατική απειλή διώκεται ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σε βάρος του Ακάγεντ Ούλαχ, 27 ετών, ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη και με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία.
Ο Ούλαχ, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και είναι μόνιμα εγκατεστημένος στις ΗΠΑ από το 2011, συνελήφθη την Δευτέρα, μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετήσει επάνω του, σε μια υπόγεια διάβαση, ανάμεσα στην Τάιμς Σκουέρ και του σταθμού λεωφορείων Πορτ Οθόριτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη «φωτιά» για πασίγνωστο Έλληνα ηθοποιό στο κύκλωμα κοκαΐνης! Η καταγγελία 29χρονης για το φρικιαστικό βράδυ που πέρασε μαζί του!

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος, στην κοιλιακή χώρα και τα χέρια, καθώς και άλλοι τρεις άνθρωποι, που φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, υποστήριξε ότι ο δράστης "εμπνεύστηκε" την πράξη του από τζιχαντιστικές οργανώσεις και ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Ουλά είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να εκδικηθεί για τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και αλλού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share