Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αποκλειστική συνέντευξη του TV24 που κυκλοφορεί: Θανάσης Ευθυμιάδης: "Στο σπίτι μας απαγορεύεται η τηλεόραση"

21 Ιανουαρίου 2013
 Αποκλειστική συνέντευξη του TV24 που κυκλοφορεί: Θανάσης Ευθυμιάδης:

Σε δύο παραστάσεις βρίσκουμε φέτος τον γοητευτικό και ταλαντούχο Θανάση Ευθυμιάδη. Από Τετάρτη έως Κυριακή στο θέατρο «Λαμπέτη» με το έργο «Άντρες έτοιμοι για όλα» των Παπαθανασίου-Ρέππα και κάθε Δευτέρα-Τρίτη, στο θέατρο «Αποθήκη» με το μονόλογο της Κατερίνας Μαγγανά «Έφη. Από το Ευτυχία».

Συνέντευξη στον Νεκτάριο-Γεώργιο Κωνσταντινίδη

Πώς βιώνετε την οικονομική κρίση;

«Όπως όλοι οι Έλληνες. Και στη δική μας τη δουλειά υπάρχουν οι επιπτώσεις της κρίσης. Το θέατρο είναι η αγάπη μας, το χόμπι μας, αλλά τα λεφτά από την τηλεόραση τα παίρναμε. Τώρα βέβαια όχι μόνο δεν γίνονται δουλειές αλλά μας χρωστάει και λεφτά το MEGA. Και δεν μας τα δίνει. Εδώ και δύο χρόνια είμαστε απλήρωτοι από τις «Κούκλες» και πολλοί συνάδελφοι και από άλλες σειρές δεν έχουν πληρωθεί. Έχουν αυξηθεί και τα τουρκικά σίριαλ. Θα αργήσουν να ξαναγίνουν ελληνικές σειρές αξιώσεων. Κανένα υπουργείο δεν απασχολούν αυτά τα ζητήματα; Ούτε καν μεταγλωττίσεις γίνονται. Επιβάλλουν στα συμβόλαιά τους οι Τούρκοι να μη γίνεται μεταγλώττιση. Προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι τουρκικές σειρές, κάποιες είναι και καλές παραγωγές, δεν είναι φθηνές. Οι ηθοποιοί, που έχουν μια θεατρική παιδεία και πορεία, δεν θα τους αγγίξει πάρα πολύ η κρίση. Μια δουλειά, έστω και με λίγα λεφτά, θα έχουν στο θέατρο. Τα θέατρα, παρά την κρίση, πηγαίνουν καλά. Ειδικά, το "Άνδρες έτοιμοι για όλα" είναι καθημερινά φουλ από κόσμο! Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει. Το θέατρο είναι μια διέξοδος, πριν φθάσει κάποιος στην κατάθλιψη, στην τρέλα, στην αυτοκτονία. Το θέατρο είναι αντικαταθλιπτικό. Πρόβλημα έχουν περισσότερο οι ηθοποιοί που γίνανε γνωστοί αποκλειστικά από την τηλεόραση και δεν έχουν θεατρική διαδρομή. Τώρα που έχει κοπεί η τηλεόραση, έχει παρουσιαστεί έντονα το πρόβλημα.»

Έχετε πράγματι αξιόλογη πορεία στο θέατρο (Αμόρε, Εθνικό, Φεστιβάλ Αθηνών, ελεύθερο θέατρο), αλλά το ευρύ κοινό βέβαια σας γνώρισε από την τηλεόραση. Ποιες από τις εμφανίσεις σας ξεχωρίζετε;

«Θα σου έλεγα το "Αρχιπέλαγος" στον ALPHA. Δεν ξέρω τι έγινε -λες να το έχασαν;- και δεν το προβάλλουν σε επανάληψη. Αυτή η σειρά μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Και είχε δύσκολα γυρίσματα. Δεν μπορώ ωστόσο να μη δω την αγάπη του κόσμου για το "Ντόλτσε Βίτα" που προβάλλεται συχνά, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση καθώς και τις σειρές "Το πιο γλυκό μου ψέμα" και "Λόλα". Έχουν μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο και αυτό είναι που τις έχει κάνει "κλασικές" αυτές τις σειρές.»

Βλέπετε τηλεόραση στο σπίτι ή την κλείσατε και εσείς όπως πολλοί άλλοι;

«Στο σπίτι μας απαγορεύεται να βλέπουμε ειδήσεις. Ούτε εμείς βλέπουμε, ούτε οι καλεσμένοι μας! Ειδήσεις και πολιτικές εκπομπές απαγορεύονται! Τελείωσε! Έκλεισε αυτό το κεφάλαιο! (γέλια) Βλέπουμε πολύ επιλεγμένα πράγματα. Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να μη βλέπουν τα παιδιά τηλεόραση. Πολύ λίγα πράγματα παρακολουθώ. Για παράδειγμα, το "Dancing with the stars" γιατί χορεύουν οι φίλοι μου, Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Κώστας Κρομμύδας. Ξέρεις... ήθελα να δω πώς θα τα πάνε.»

Διαβάστε περισσότερα στο TV24 που κυκλοφορεί

Για περισσότερα νέα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share