Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια με Κύπριους φοιτητές στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα - Τουλάχιστον 60 συλλήψεις

6 Δεκεμβρίου 2017 08:39
Επεισόδια με Κύπριους φοιτητές στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα - Τουλάχιστον 60 συλλήψεις

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου Κύπριοι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν εξήντα Κύπριοι φοιτητές, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και Έλληνες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Ζώδια των ημερών by MagicF’Ariel...

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, επρόκειτο για μία ειρηνική διαμαρτυρία, όμως η αστυνομία προέβη σε αναίτιες συλλήψεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου. Οι αλύτρωτες πατρίδες είναι πληγές ανοικτές. Η κάθοδος του Ερντογάν στην Ελλάδα δεν μπορούσε να μας βρει αμέτοχους. Οι ψυχές των αγνοουμένων, τα δάκρυα των μανάδων τους, τα κατεχόμενά μας χωριά και οι νεκροί πρόγονοί μας, σειρήνες που ηχούν και επαγρυπνούν τους Ελληνόψυχους φοιτητές. Με κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία πορευτήκαμε για ειρηνική διαμαρτυρία. Με λύπη μας, φθάνοντας κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας, οι “ένστολοι” με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος, προσπάθησαν να μας απωθήσουν αφού πρώτα μας χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα. Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις. Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ., δηλώνουμε πως 50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα και μαζικά από ποτέ και δεν θα εφησυχαστούμε μέχρι τα σύνορα του Ελληνισμού να φτάσουν από την Κερύνεια μέχρι τον Γενουσό Ποταμό».

Πηγή: Φοιτητικά Νέα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share