Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη , οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν!

4 Δεκεμβρίου 2017 20:45
Διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη , οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν!

Μεγάλος αριθμός πολιτών έχουν εγκλωβιστεί και είναι αδύνατος ο εφοδιασμός τους με πόσιμο νερό και τρόφιμα

Οι εχθροπραξίες και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, όπου οι δρόμοι έχουν κλείσει και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί σε πολλούς δρόμους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί άμαχος πληθυσμός και να διακοπεί η διανομή της ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ άλλων καυσίμων που θα βοηθήσουν στον εφοδιασμό με πόσιμο νερό, προειδοποίησαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Νέα 24ωρη απεργία!
Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει περιμετρικά της διπλωματικής συνοικίας κοντά στο συγκρότημα του ΟΗΕ, την ώρα που οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Σαναά έχουν ανασταλεί, σημείωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την έκκληση που απηύθυνε για παύση των εχθροπραξιών αύριο για ανθρωπιστικούς λόγους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό βόμβα! Μετά το τέλος του My Style Rocks ετοιμάζει βαλίτσες για Survivor 2! Ποια παίκτρια μπαίνει στο παιχνίδι;
«Η ολοένα και πιο επιδεινούμενη κατάσταση απειλεί να ωθήσει τις βασικές υπηρεσίες, που μετά βίας λειτουργούν, σε στασιμότητα. Αυτές ακριβώς οι υπηρεσίες έχουν τεθεί ήδη σε σοβαρό κίνδυνο από τους πρόσφατους κραδασμούς που προκάλεσε ο αντίκτυπος του αποκλεισμού» τονίζεται, ενώ προστίθεται ότι οι μάχες έχουν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, όπως τη Χατζάχ.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share