Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κομμένη στα δύο η Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες από την κακοκαιρία (Photos)

2 Δεκεμβρίου 2017 10:40
Κομμένη στα δύο η Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες από την κακοκαιρία (Photos)

Σοβαρά προβλήματα, στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, προκαλεί η σφοδρή βροχόπτωση που πλήττει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου την Αιτωλοακαρνανία.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, στο Αγρίνιο. Δέκα άτομα, που ήταν σε δυσχερή θέση, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι. Στην Παραβόλα, σύμφωνα με το agriniopress, πλημμύρισαν υπόγεια και παρασύρθηκαν οχήματα. Στο Μεσολόγγι, η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ 5 άτομα που κινδύνευαν μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Style Rocks: Αυτή είναι η παίκτρια που αποχώρησε από το Gala της Παρασκευής

Εξαιτίας κατολίσθησης στην περιοχή Κλεισούρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Μηχανήματα εργάζονται για να απομακρυνθούν οι όγκοι χώματος, δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Προβλήματα υπάρχουν σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, όπου από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Ρέματα υπερχείλισαν και έχει κλείσει η περιφερειακή της Μακρυνείας. Πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για υπερχείλιση ρεμάτων και στη Νεάπολη, στην παλιά εθνική οδό.

Δύσκολη νύχτα στην Ηπειρο

Η νύχτα όμως ήταν δύσκολη και στην Ηπειρο, την οποία «σαρώνει» το κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην περιοχή του Λούρου Πρέβεζας, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε και στα Ιωάννινα, καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Στα Τζουμέρκα «κόπηκαν» δρόμοι, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο Ζαγορίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φως στο Τούνελ: Νέα εξέλιξη στο θρίλερ του Γραικού – Τι λέει η σύζυγός του;

Προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν και στο Δήμο Σουλίου, από πτώσεις δέντρων με τα σοβαρότερα να εντοπίζονται στην Παραμυθιά, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας ο κεντρικός δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο, αλλά και στη Σέλιανη από πτώσεις δέντρων και μεταφορά φερτών υλικών. Ο δρόμος προς το Νεοχώρι έκλεισε εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού. Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου.

Τα σοβαρότερα προβλήματα με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίζονται στη Λαγκάδα Κόνιτσας, όπου λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου δεν υπάρχει πρόσβαση στην Ε.Ο και στη γέφυρα Σπηλιωτοπούλου, στην Ε.Ο Ιωαννίνων Κοζάνης, που απειλείται απο τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Φωτογραφίες: Agriniopress

Πηγή:iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share