Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βαρύ πένθος στη showbiz! Πέθανε ο…

1 Δεκεμβρίου 2017 09:34
Βαρύ πένθος στη showbiz! Πέθανε ο…

Έπασχε από το σύνδρομο ALS και μέσω της συγκεκριμένης καμπάνιας, ευαισθητοποίησε όλο τον κόσμο!

Κατέληξε, εξαιτίας της ασθένειάς του, ο Άντονι Σενέρκια, ο άντρας από την Νέα Υόρκη που έζησε επί 14 χρόνια με το Σύνδρμο ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) και η ιστορία του οποίου αποτέλεσε έμπνευση για μια από τις πιο διαδεδομένες καμπάνιες των τελευταίων ετών, το Ice Bucket Challenge.

Ο Σενέρκια πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 46 ετών. Διαγνώστηκε με ALS, που είναι γνωστό και ως «ασθένεια του Λου Γκέρινγκ», λίγο αφότου παντρεύτηκε με την αγαπημένη του από το Λύκειο Τζανέτ Χέιν, το 2003. Τελικά το σύνδρομο επηρέασε όλο του το σώμα και το πνεύμα, όμως είχε προλάβει να αποκτήσει μία κόρη, την Τάια, που είναι σήμερα εννέα ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με το μπαρ στο Κολωνάκι και το κύκλωμα κοκαΐνης: Ποιο είναι ο... Σταύρος;

«Είναι μια δύσκολη ασθένεια και σκληρή όταν χάνεις τον άνθρωπό σου», δήλωσε η γυναίκα του. «Το κορμί σου σε εγκαταλείπει. Αλλά ήταν μαχητής, ήταν το φως μας και έκανε τη ζωή μας καλύτερη», συνέχισε.

Ο Σενάρκια ήταν σπουδαίος αθλητής στο λύκειο και σπούδασε πολιτικός μηχανικός. Αφού ασθένησε, δημιούργησε το Ίδρυμα «Anthony Senerchia Jr. ALS Charitable Foundation», που χρηματοδοτεί την έρευνα για την ασθένεια και υποστηρίζει τις οικογένειες με ασθενείς.

Το 2014, ένας ξάδερφος της γυναίκας του, ο γκόλφερ Κρις Κένεντι ξεκίνησε το Ice Bucket Challenge, όπου ο ένας προκαλούσε τον άλλο να δημοσιοποιήσει ένα βίντεο όπου χύνει στο κεφάλι του παγωμένο νερό από έναν κουβά και ταυτόχρονα κάνει μια δωρεά στο ίδρυμα του Σενάρκια για το ALS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στην Κερατέα: Προσπάθησαν να απαγάγουν ένα κοριτσάκι έξω από σχολείο

Μέσα σε περίπου δύο μήνες, το Ice Bucket Challenge είχε γίνει «παγκόσμιο τρεντ», ενώ είχαν συγκεντρωθεί 115 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή : Protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share