Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λιβύη: Μετανάστες πωλούνται ως δούλοι σε σκλαβοπάζαρο (βίντεο)

28 Νοεμβρίου 2017 19:02
 Λιβύη: Μετανάστες πωλούνται ως δούλοι σε σκλαβοπάζαρο (βίντεο)

To βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα ρεπόρτερ του CNN προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τη διεθνή κοινότητα

Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα ένα βίντεο που πιστεύεται ότι τραβήχτηκε στην Τρίπολη της Λιβύης και δείχνει μια «δημοπρασία» δούλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άρον άρον 7 πασίγνωστες μάρκες ελαιόλαδου! Δείτε ποιες

Στο υλικό, που καταγράφηκε κρυφά από κινητό κάτι που εξηγεί την κακή ποιότητα της εικόνας, ο σύγχρονος δουλέμπορος διαφημίζει την πραμάτεια του λέγοντας ότι διαθέτει «γεροδεμένα αγόρια για δουλειά σε φάρμα» και «ανθεκτικούς σκαφτιάδες».

Το υλικό έδωσαν στη δημοσιότητα δημοσιογράφοι του CNN που βρέθηκαν στην Τρίπολη και έγιναν και οι ίδιοι μάρτυρες ενός ανάλογου σκλαβοπάζαρου, που έλαβε χώρα στο προαύλιο ενός κτηρίου, σε κοινή θέα.
«Χρειάζεται κανείς σκαφτιά; Αυτός εδώ είναι δυνατός, θα σκάβει για ώρες», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο δουλέμπορος, δείχνοντας το «προϊόν». Η τιμη κάθε δούλου ανερχόταν περίπου στα 330 ευρώ, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.

Το υλικό, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του ΔΟΜ σχετικά με τη λειτουργία των σκλαβοπάζαρων στη Λιβύη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων διεθνώς, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες στο Παρίσι και σε άλλες πόλλες και χιλιάδες Λίβυους να εκφράζουν συμπαράσταση στα θύματα με το hashtag #LibyansAgainstSlavery.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει η μητέρα της τραγωδίας στη Νέα Σμύρνη: "Με μείωνε και χλεύαζε τους γονείς μου!" (photos)

Στο φως των νέων αποκαλύψεων, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να «ενώσει τις δυνάμεις της για να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα».

Πηγή: Πρώτο θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share