Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιαπωνία: Μυστήριο με «πλοίο-φάντασμα» που ξεβράστηκε σε ακτή με 8 σκελετούς (Photos)

28 Νοεμβρίου 2017 12:50
Ιαπωνία: Μυστήριο με «πλοίο-φάντασμα» που ξεβράστηκε σε ακτή με 8 σκελετούς (Photos)

Την ταυτότητα οκτώ πτωμάτων σε αποσύνθεση που βρέθηκαν σε ξύλινο σκάφος, το οποίο εκβράστηκε σε ακτή της χώρας προσπαθούν να ανακαλύψουν οι ιαπωνικές αρχές.

Το σκάφος εντοπίστηκε από πλοίο της ακτοφυλακής λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη άλλων δύο σκελετών στην ίδια ακτή του Σάντο, ενός νησιού στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη προειδοποίηση του καιρού από την Σάκη Αρναούτογλου: "Πολύ σοβαρή επιδείνωση έρχεται από..."

Οι αρχές θεωρούν ότι μάλλον προήλθαν από τη Βόρεια Κορέα, που απέχει κάπου 450 ν.μ., αφού στο σκάφος βρέθηκε ένα πακέτο τσιγάρα και σωσίβια με κορεατικά γράμματα.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν 44 μίλια νοτιότερα οκτώ ψαράδες, που δήλωσαν Βορειοκορεάτες. Το σκάφος τους, όπως είπαν, παρασύρθηκε από τα κύματα εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Ειδικοί εκτιμούν ότι οι συχνές εμφανίσεις σκαφών από τη Βόρεια Κορέα στις ιαπωνικές ακτές σχετίζονται με την έλλειψη τροφίμων στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Βορειοκορεατικών Σπουδών της Σεούλ, Σέο Γιου Σουκ λέει ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Πιονγιάνγκ, την έχουν φέρει σε δυσχερή θέση με αποτέλεσμα να πιέζει τους ψαράδες να εντείνουν την αλιεία ακόμη και σε διεθνή ύδατα για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε τρόφιμα. Όμως τα πλοία τους δεν διαθέτουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για να εκπέμψουν SOS όταν πέσουν σε φουρτούνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Ποιοι θα πάρουν διπλά χρήματα από αύριο μέχρι και τα Χριστούγεννα;

44 ξύλινα σκάφη, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την κορεατική χερσόνησο, έχουν εκβρασθεί φέτος στις ιαπωνικές ακτές. Τα πληρώματά τους είναι συνήθως νεκρά -λόγος για τον οποίο τα ιαπωνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «πλοία φαντάσματα».



Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share