Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στο Πανελλήνιο: Θρίλερ με νεκρή ολόκληρη οικογένεια!

23 Νοεμβρίου 2017 15:38
Σοκ στο Πανελλήνιο: Θρίλερ με νεκρή ολόκληρη οικογένεια!

Λύση φαίνεται να δίνεται στο μυστήριο με τα πτώματα μικρών παιδιών που ξεβράστηκαν στα παράλια της Λέσβου και στην αρχή υπήρχε η εκτίμηση ότι πρόκειται για πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρώτη σορός βρέθηκε στις 5 Νοεμβρίου και άνηκε σε ένα κορίτσι, η δεύτερη στις 10 Νοεμβρίου και άνηκε σε ένα μικρό αγόρι και η τρίτη στις 11 Νοεμβρίου και άνηκε σε έναν άνδρα.

Οι αρχές από την αρχή είχαν προβληματιστεί, καθώς δεν είχε γίνει κάποιο ναυάγιο στην περιοχή, κι έτσι δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου ή κάτι άλλο.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε η εύρεση μιας τουρκική ταυτότητας στα ρούχα που φορούσε ο άνδρας, η οποία άνηκε σε Τούρκο πολίτη με το όνομα Σατιλμίς Μαντέν, γεννηθείς το 1979.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Τι συνέβη με την οικογένειά της;

Τα στοιχεία αυτά εστάλησαν στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, ενώ οι τρεις σοροί μετά την νεκροψία και τη λήψη γενετικού υλικού για την ταυτοποίησή τους κηδεύτηκαν σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στο κάτω Τρίτος.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν σήμερα ότι για περισσότερες από 20 μέρες αγνοείται μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά, τα μέλη της οποίας προσπάθησαν να διαφύγουν στη Λέσβο, καθώς οι γονείς διώκονταν από το καθεστώς του Ερντογάν, ως συνεργάτες του Γκιουλέν.

Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικούς από την πόλη Κασταμονού. Ο πατέρας, Χουσεΐν Μαντέν ήταν δάσκαλος φυσικής και η 36χρονη σύζυγός του, Νουρ Μαντέν ήταν νηπιαγωγός.

Στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου απολύθηκαν από τις δουλειές τους και ενημερώθηκαν ότι εναντίον τους ξεκίνησε δικαστική έρευνα για τη σχέση τους με τον Γκιουλέν.

Συγγενείς τους είπαν ότι οι δύο γονείς, πήραν τα τρία τους παιδιά, τη Ναντιρέ, 13 ετών, τη Μπαχάρ 10 ετών και τον Φεριντούν 7 ετών και κατευθύνθηκαν στη Λέσβο, προσπαθώντας να βρουν κάποιους που θα τους περνούσαν απέναντι στα ελληνικά παράλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Διέρρευσαν φωτογραφίες από το σημερινό επεισόδιο! Κρουαζιέρα για τους "διάσημους", αποχώρηση για τους "μπλε"!

Σε επικοινωνία μαζί τους μάλιστα τους είπαν ότι τους ζητήθηκε το ποσό των 25.000 λιρών για να τους επιβιβάσουν σε μια από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες μεταφέρονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα από την Τουρκία, χρήματα όμως που δεν είχαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας αγόρασε με 1.000 ευρώ μια ξύλινη παλιά βάρκα στην οποία επιβίβασε την οικογένειά του για να γλιτώσουν τη δίωξη. Η τελευταία επικοινωνία τους με συγγενείς τους ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν τους είπαν ότι ταξιδεύουν για Λέσβο και μάλιστα είναι πολύ κοντά, αφού όπως είπαν έβλεπαν τα φώτα στην ακτή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share