Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πειραιάς: Έφτασε στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο που θα φιλοξενήσει τους πλημμυροπαθείς (Photos)

17 Νοεμβρίου 2017 17:40
Πειραιάς: Έφτασε στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο που θα φιλοξενήσει τους πλημμυροπαθείς (Photos)

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται, ήδη, ελλιμενισμένο το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Optimum Shipmanagement Services, που έχει διατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (17/11) από την Άντα Λεούση!

Πρόκειται για το πλοίο «Celestyal Nefeli» και όχι τελικά το «Aegean Queen», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι και τα δύο πλοία ανήκουν στην ίδια εταιρεία, αλλά η αλλαγή έγινε καθαρά για τεχνικούς, κυρίως, λόγους και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Το πλοίο της συγκεκριμένης εταιρείας τέθηκε στη διάθεση των αστέγων, μετά από παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, οι ενδιαφερόμενοι που θα θελήσουν να φιλοξενηθούν στο κρουαζιερόπλοιο θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους δημοτικές Αρχές, που θα συντάξουν καταλόγους και θα τους παραδώσουν στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα μεριμνήσει για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων στο «Celestyal Nefeli».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο καπετάνιος της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα που σκότωσε 4 άτομα!

Το κρουαζερόπλοιο MV Celestyal Nefeli ανήκει στην εταιρεία Celestyal Cruises. Ναυπηγήθηκε το 1992 στη Βαλένθια της Ισπανίας. Διαθέτει 400 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 1.074 επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share