Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο είναι γεγονός!

17 Νοεμβρίου 2017 13:56
Η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο είναι γεγονός!

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο.

Η επέμβαση, που έγινε σε ένα πτώμα στην Κίνα και κράτησε για 18 ώρες, έδειξε ότι είναι δυνατή η επανασύνδεση του κεφαλιού με τη σπονδυλική στήλη, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυστηρή προειδοποίηση για την κακοκαιρία και από τον Τάσο Αρνιακό: Νέα επιδείνωση και κυκλώνας! - Δείτε σε ποιες περιοχές

Σε συνέντευξη τύπου που έγινε στη Βιέννη, ο Ιταλός Καθηγητής Σέρτζιο Καναβέρο ανακοίνωσε ότι ομάδα γιατρών του πανεπιστημίου Harbin πραγματοποίησε την πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση κεφαλιού κι ότι η πρώτη επιχείρηση σε ζωντανό άνθρωπο θα γίνει “αμέσως”.

Η επέμβαση έγινε από μια ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ξιαοπίνγκ Ρεν, που τον περασμένο χρόνο μεταμόσχευσε ένα κεφάλι στο σώμα μίας μαϊμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγριο κράξιμο στο Twitter για το Nomads: Τα στημένα πλάνα, η «δηθενιά» της Μαντώ και η απογοήτευση για τον Ζαμπίδη!

“Η πρώτη ανθρώπινη επέμβαση σε ανθρώπινα πτώματα έγινε”, ανακοίνωσε ο Καναβέρο, σημειώνοντας ότι το επόμενο στάδιο είναι η πλήρης ανταλλαγή κεφαλιού ανάμεσα σε νεκρούς δωρητές.

Πηγή: protothema.gr

“Αυτό είναι το τελικό βήμα πριν αρχίσουν επίσημα οι μεταμοσχεύσεις κεφαλιού, κάτι που θα γίνει άμεσα”, επισήμανε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share