Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει η φύλακας που της επιτέθηκε τίγρης σε ζωολογικό κήπο: «Με έσωσαν οι επισκέπτες»

16 Νοεμβρίου 2017 11:34
Συγκλονίζει η φύλακας που της επιτέθηκε τίγρης σε ζωολογικό κήπο: «Με έσωσαν οι επισκέπτες»

Τις στιγμές τρόμου που έζησε στα δόντια μιας αρσενικής τίγρης στον ζωολογικό κήπο του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, περιγράφει με απόλυτη πλέον ψυχραιμία από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η 44χρονη φύλακας Νεντέζντα Σριβάσταβα, που γλίτωσε την τελευταία στιγμή από βέβαιο θάνατο.

Όπως λέει η ίδια, βρισκόταν μέσα στο κλουβί του ζώου για κάποιες εργασίες και προφανώς ξέχασε να κλειδώσει τον φράχτη - κάτι που, παρεπιπτόντως, θεωρείται αδίκημα και μπορεί να την φέρει αντιμέτωπη με κατηγορίες εγκληματικής αμέλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (16/11) από την Άντα Λεούση!

«Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, είδα την τίγρη να στέκεται σε μισό μέτρο απόσταση. Πλησίασε πάρα πολύ ήσυχα και δεν το περίμενα. Δεν είχα χρόνο να αντιδράσω, πόσο μάλλον να τρέξω να σωθώ και στην αρχή προσπάθησα να της μιλήσω... "Φύγε", "άφησέ με", έλεγα, μήπως και με ακούσει.
»Ήταν σαν να ζω ένα όνειρο και δεν είχα καταλάβει πλήρως τι συνέβαινε. Η τίγρης που λέγεται Ταϊφούν (Τυφώνας), με έσπρωξε στο έδαφος. Δεν μούγκριζε, δεν ήταν εξαγριωμένος, απλώς με δάγκωσε, ξεσκίζοντας τα χέρια μου», είναι η συγκλονιστική περιγραφή της.







Είχε όμως την διαύγεια να συγκεντρωθεί σε αυτό που συνέβαινε και να χρησιμοποιήσει όσες γνώσεις είχε για να γλιτώσει. «Έβαλα τους αγκώνες μου στα σαγόνια του, ώστε να μην φτάνει το κεφάλι και το λαιμό μου. Ξαφνικά χαλάρωσε το δάγκωμα και ανέκτησα τις ελπίδες μου. Προσπάθησα να συρθώ μακριά, αλλά έπεσε πάνω μου με όλο του το βάρος. Μπορεί και να ήθελε να παίξει, είχα τρελαθεί στην αγωνία. Είχε τραυματίσει πολύ άσχημα το χέρι μου, πονούσα τρομερά. Προσπάθησα να τον απωθήσω με το πόδι μου, αλλά το άρπαξε και μου ξέσκισε την μπότα. Τότε προσπάθησα να γυρίσω ανάποδα και με δάγκωσε στην πλάτη».

Εκεί ήταν που σκέφτηκε πως δεν έχει πια ελπίδες να γλιτώσει. Είχε στο μυαλό της τα τρία της παιδιά, δυο αγόρια 18 και 13 ετών και ένα κορίτσι μόλις στα 6 και ήθελε μόνο να τελειώσει γρήγορα το βασανιστήριο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Voice: H αδιανόητη ομοιότητα παίκτη με τον Jon Snow! Έμειναν άφωνοι οι κριτές (video)

Ξαφνικά όμως συνειδητοποίησε ότι η τίγρης είχε υποχωρήσει. Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου είχαν κατορθώσει να της αποσπάσουν την προσοχή, πετώντας μέσα στο κλουβί ακόμα και καρέκλες και τραπέζια που βρήκαν. «Συγκέντρωσα όση δύναμη μου είχε απομείνει, σηκώθηκα και αφού δεν είδα την τίγρη κοντά μου, άρχισα να τρέχω προς το "σπιτάκι"».

Τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα, όμως αποκαταστήσιμα.

«Αν δεν ήταν οι επισκέπτες, δεν θα ήμουν τώρα ζωντανή», παραδέχεται ξεκάθαρα και το ίδιο λέει και η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου Σβετλάνα Σοκόλοβα: «Οι επισκέπτες έκαναν τα πάντα σωστά, τους ευχαριστούμε πολύ».

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share