Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βιβλικές καταστροφές από την σφοδρή βροχόπτωση - Στο έλεος της «Ευρυδίκης» η Σύμη και η Αργολίδα! (Photo & Video)

14 Νοεμβρίου 2017 11:00
Βιβλικές καταστροφές από την σφοδρή βροχόπτωση - Στο έλεος της «Ευρυδίκης» η Σύμη και η Αργολίδα! (Photo & Video)

Εκτεταμένες ζημιές σε όλα τα δίκτυα υποδομών έχει υποστεί η Σύμη από τη χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση. Αρκετές από τις επιχειρήσεις του νησιού και κατοικίες έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο νησί ειδικά μηχανήματα που στάλθηκαν από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ομάδες εθελοντών που ξεκίνησαν την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ από χθες το βράδυ βρίσκεται επί τόπου και συντονίζει τις προσπάθειες ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: "Έπεσε" το Twitter για την υποψηφιότητα Ζαμπίδη! Το απίστευτο κράξιμο για τον Iron Mike και η... αποθέωση!

Έως τώρα, πάντως, δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού, αφού ο τοπικός σταθμός παράγωγης ρεύματος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Για να γίνει εφικτή η επαναφορά της ηλεκτροδότησης, επιχειρείται μεταφορά ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους από τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι δρόμοι του νησιού, το δίκτυο ύδρευσης, το δίκτυο αποχέτευσης, ενώ έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια.
Κόνσολας: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για το νησί

Στη Σύμη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, μετά τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν στο νησί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Τα ουρλιαχτά γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας στον σύντροφό της έξω από νυχτερινό κέντρο της Αθηνάς!

Ο κ. Κόνσολας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, σε δήλωσή του αναφέρει: «Υπάρχουν εικόνες βιβλικής καταστροφής και αυτό που ζητούν οι πολίτες στη Σύμη είναι να εκφραστεί έγκαιρα η αρωγή και η στήριξη της Πολιτείας.

Άμεσα θα πρέπει:

α) Το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

β) Να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο Σύμης για την αποκατάσταση των ζημιών.

γ) Να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να υπάρξουν αποζημιώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; Το άδειασμα του Πίντζη στον Ζαμπίδη και τα δάκρυα του Μαυρίδη! Ποια ομάδα κέρδισε την ασυλία; Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση! (videos)

δ) Να υπάρξει αναστολή στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές».

Ο βουλευτής της ΝΔ ενημερώνεται λεπτομερώς για το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν, ενώ επισκέφθηκε πολίτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Χθες, περισσότερα από 10 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα στο νησί της Σύμης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τη Δευτέρα για περίπου τρεις ώρες στην περιοχή, ενώ άλλα 30 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν λόγω των ορμητικών νερών σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

Δείτε το βίντεο:

Πολλές ζημιές προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στην Αργολίδα καθώς οι πλημμυρισμένοι δρόμοι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου .
Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία.

Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς. Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό φούσκωσε με αποτέλεσμα τα νερά να καλύψουν μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών καλύφθηκαν από λασπόνερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - αποκλειστικό: Μπαίνει στο παιχνίδι ο άνθρωπος που μισούν οι μισοί Έλληνες! (photos+videos)

Στην περιοχή πίσω από το στρατόπεδο Ναυπλίου προς Νέα Τίρυνθα στην περιοχή Κατεβασιά φούσκωσε και εκεί το ρέμα της περιοχής δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στη διέλευση των οχημάτων, ενώ υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Enikos.gr, Ροδιακή Εφημερίδα, ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share