Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μπουκάμαλ! Τι σημαίνει αυτό ;

11 Νοεμβρίου 2017 21:41
Το Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μπουκάμαλ! Τι σημαίνει αυτό ;

Την Πέμπτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, είχαν ανακοινώσει ότι κατέκτησαν τη Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη στη χώρα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα στάση εργασίας στο Μετρό τη νέα εβδομάδα! Δείτε πότε και ποιες ώρες

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε, αποσπώντας από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τον πλήρη έλεγχο της Μπουκάμαλ, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Συρία, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, έγινε σήμερα γνωστό από τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).


«Το Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Μπουκάμαλ. Τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι πολιτοφύλακες σύμμαχοί τους βρίσκονται τώρα σε απόσταση ενός ή δύο χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Την Πέμπτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, είχαν ανακοινώσει ότι κατέκτησαν τη Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη στη χώρα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.
Ωστόσο, οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβαν το σύνολο της πόλης σήμερα στήνοντας «ενέδρες και εξαπολύοντας επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα όπως και βομβιστικές επιθέσεις» επισήμανε ο Ραχμάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - Σοκ: Μαθητής δημοτικού με προβλήματα αλκοολισμού στην Κρήτη!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έκανε τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να πιστέψουν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης ώστε να μπορέσει να τους επιτεθεί αργότερα με μεγαλύτερη άνεση.

Πηγή: Πρώτο θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share