Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τώρα πλέον όντως μπορείς να απολαύσεις πρωινό στα Tiffany’s -Μόλις άνοιξαν καφέ!

10 Νοεμβρίου 2017 16:28
Τώρα πλέον όντως μπορείς να απολαύσεις πρωινό στα Tiffany’s -Μόλις άνοιξαν καφέ!

Δε χρειάζεται πλέον να κόβετε βόλτες στο πεζοδρόμιο της 5ης λεωφόρου στη Νέα Υόρκη, κρατώντας καφέ, κρουασάν και χαζεύοντας τις βιτρίνες των καταστημάτων, ως σύγχρονες Όντρεϊ Χέπμπορν στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s». Μετά από 56 χρόνια, μπορείτε πλέον να απολαύσετε κυριολεκτικά ένα πρωινό στα Tiffany’s.

Το «Blue Box Cafe» - το μοναδικό στο είδος του – ανοίγει σήμερα στη ναυαρχίδα της γνωστής εταιρείας στο κατάστημά της στη Νέα Υόρκη. Οι σύγχρονες Χέπμπορν μπορούν να καθίσουν στον τέταρτο όροφο και να θαυμάσουν την Πέμπτη Λεωφόρο, από όπου ξεκινά το Σέντραλ Παρκ. Ο καφές και το κρουασάν θα κοστίζουν 29 δολάρια και θα συνοδεύονται από μία επιλογή τοστ με αβοκάντο, τηγανιτά αυγά ή ένα μπέιγκελ με καπνιστό σολομό. Τουλάχιστον οι σημερινές Χέπμπρον θα έχουν επιλογές!

Το συγκεκριμένο καφέ βρίσκεται στο κατάστημα της οδού 727 Fifth Avenue και αποτελεί μέρος ενός πλήρως ανακαινισμένου χώρου που παρουσιάζει ένα πολυτελές σπίτι με μια συλλογή αξεσουάρ, το πρώτο μεγάλο έργο του Ριντ Κράκοφ, που έγινε επικεφαλής καλλιτεχνικο διευθυντής της εταιρείας τον Ιανουάριο. Στο συγκεκριμένο χώρο απουσιάζουν τα βαριά ξύλινα κουφώματα και το εντυπωσιακό μαύρο μάρμαρο που μπορεί να βρει κανείς στους άλλους τρεις ορόφους. Εδώ, τη θέση τους έχουν πάρει το ανοιχτόχρωμο μάρμαρο και οι λευκοί τοίχοι.



Ο Ρίτσαρντ Μουρ, αντιπρόεδρος του δημιουργικού τμήματος εξήγησε στο Vanity Fair πως το καφέ είναι «ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτείτε το νέο μας όροφο και ελπίζουμε πως θα προσελκύσει τους πελάτες για να βιώσουν την τέλεια σύνθεση ενός σύγχρονου, πολυτελούς σπιτιού με αξεσουάρ από τη νέα συλλογή του Tiffany’s».

Το καφέ καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ορόφου. Είναι καλυμμένο με το χαρακτηριστικό μπλε του Tiffany’s (ένα χρώμα που θυμίζει τυρκουάζ). Οι καρέκλες έχουν μπλε καλύμματα και οι κινέζικες πορσελάνες με σμάλτο είναι σε αποχρώσεις του λευκού και του μπλε. Επίσης, τα εγχάρακτα τραπέζια από ψευδάργυρο είναι ένα από τα λίγα κομμάτια που δεν περιέχουν το χρώμα υπογραφής της εταιρείας. Στόχος του Μουρ είναι να γδαρθούν, προκειμένου να πάρουν μια πατίνα με το πέρασμα του χρόνου.

Το θέμα πάντως είναι πως στο καφέ μπορείτε να απολαύσετε ένα μεσημεριανό με 36 δολάρια (εντάξει δεν είναι και λίγα), το οποίο θα αλλάζει με τις εποχές. Αν πάντως βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την « Fifth Avenue Salad» με αστακό και αβοκάντο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές στιγμές: Σε απόγνωση η αδελφή της Δώρας Ζέμπερη: Τι ζητάει από τον κόσμο να κάνει σήμερα;


Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share