Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Αυτοψία στις υπόγειες διαδρομές του μετρό Θεσσαλονίκης - Δείτε πώς εξελίσσονται οι εργασίες! (Photo & Video)

7 Νοεμβρίου 2017 13:25
Αυτοψία στις υπόγειες διαδρομές του μετρό Θεσσαλονίκης - Δείτε πώς εξελίσσονται οι εργασίες! (Photo & Video)

Με την επανεκκίνηση των εργασιών για την κατασκευή και του τελευταίου σταθμού της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης, του σταθμού Βενιζέλου, ουσιαστικά τα έργα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία.

Η ιστοσελίδα Life-Events, παραθέτει φωτογραφίες που μαρτυρούν την εξέλιξη δύο βασικών σημείων των έργων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Σταθμό Παπάφη αλλά και το Αμαξοστάσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκάσε μωρή πουτ@ν@… Θα σου δείξω πως είναι..." - Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του δολοφόνου Ζαφειρόπουλου!

Σταθμός Παπάφη

Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.
Πρόκειται για τα έργα του πολιτικού μηχανικού, ενώ αυτό το διάστημα εκτελούνται εργασίες, όπως τις αποκαλούν, αρχιτεκτονικά τελειώματα (επιχρίσματα, τούβλα κτλ.) και θα ακολουθήσουν άμεσα ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (καλώδια, υδραυλικά, σχάρες κτλ.).

Σημειώνεται πως ξεκίνησε η τοποθέτηση των κυλιόμενων σκαλών ενώ μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου περιμένουν την ολοκλήρωση και των εσόδων-εξόδων του του σταθμού. Η στάση Παπάφη έχει τρία επίπεδα από την επιφάνεια του εδάφους. Στο 1ο επίπεδο βρίσκονται τα εκδοτήρια, στο 2ο οι τεχνικοί χώροι και στο 3ο οι αποβάθρες και φυσικά οι σήραγγες που περνάει το μετρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφιάλτης δίχως τέλος για την Βίκυ Καγιά! «Άρπαξες τα ανήλικα παιδιά μας!» – Οι νέες κατηγορίες που βαραίνουν τον άντρα της

Το επιβλητικό Αμαξοστάσιο

Εδώ θα βρίσκεται το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του αυτόματου, χωρίς μηχανοδηγούς συστήματος κι από το σημείο αυτό θα ασκείται η διοίκηση στο έργο. Το Αμαξοστάσιο εκτείνεται σε έκταση 50.000 τ.μ, ενώ έχει δομημένη επιφάνεια 120.000 τ.μ. Το σύμπλεγμα κτιρίων συμπεριλαμβάνει μικτές κατασκευές και σιδερένια ζευκτά και γερανογέφυρες. Από την Πυλαία θα ξεκινούν και σε αυτήν θα καταλήγουν οι σήραγγες του Μετρό, που ήδη διαπερνούν την πόλη μέχρι το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (07/11) από την Άντα Λεούση!

Το βίντεο που παρατίθεται συμπεριλαμβάνει εικόνες από τα δύο αυτά μέρη του υπό κατασκευή Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: life-events.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share