Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συνεχίζονται τα επεισόδια με τον Aμιρ!

6 Νοεμβρίου 2017 16:12
Συνεχίζονται τα επεισόδια με τον Aμιρ!

Oι γονείς δεν ήθελαν τη σημαία.

Η υπόθεση του 11χρονου Αμίρ, ο οποίος δεν κράτησε την ελληνική σημαία στην παρέλαση, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που κατοικεί με την οικογένεια του, έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ για εκατομμύρια Έλληνες: Ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμο 2.500 ευρώ;

Ωστόσο, φαίνεται πως ο 11χρονος, ο οποίος είναι αφγανικής καταγωγής, δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει εξ αρχής στην κλήρωση για τη σημαία, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Ellinika Hoaxes», οι όροι που θα έπρεπε να πληρούνται για να συμμετάσχει ο μικρός Αμίρ στην κλήρωση είναι να είναι μαθητής της ΣΤ' Δημοτικού και να φοιτά στο σχολείο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο πρώτος όρος του νόμου καλυπτόταν, καθώς το παιδί ήταν όντως μαθητής της τελευταίας τάξης του δημοτικού.

Ωστόσο, ο μικρός μαθητής δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση, καθώς η νομοθεσία για τους αλλοδαπούς μαθητές ορίζει πως για να πάρουν μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να φοιτούν τουλάχιστον για 2 χρόνια σε ελληνικό σχολείο. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο μικρός Αμίρ φοιτά μόλις 7 μήνες στο δημοτικό σχολείο της Δάφνης, καθώς προηγουμένως βρέθηκε για έναν χρόνο στο camp της Λέσβου.

Ωστόσο, ο μικρός μαθητής δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση, καθώς η νομοθεσία για τους αλλοδαπούς μαθητές ορίζει πως για να πάρουν μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να φοιτούν τουλάχιστον για 2 χρόνια σε ελληνικό σχολείο. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο μικρός Αμίρ φοιτά μόλις 7 μήνες στο δημοτικό σχολείο της Δάφνης, καθώς προηγουμένως βρέθηκε για έναν χρόνο στο camp της Λέσβου. Πάντως, οι δάσκαλοι είπαν ότι ήταν η οικογένειά του που δεν θέλησε να κρατήσει τη σημαία αν και κληρώθηκε σημαιοφόρος.

Πηγή:e-radio

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share