Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στις ΗΠΑ από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα: Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας με δεκάδες νεκρούς! (photos)

6 Νοεμβρίου 2017 08:12
Φρίκη στις ΗΠΑ από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα: Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας με δεκάδες νεκρούς! (photos)

Σε κατάσταση σοκ είναι ξανά οι ΗΠΑ μετά το δεύτερο μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα μακελειό αυτή τη φορά στο Τέξας με τους 26 νεκρούς από την επίθεση ενόπλου σε εκκλησία Βαπτιστών στο Sutherland Springs.

Είχε προηγηθεί την 1η Οκτωβρίου η φονικότερη επίθεση ενόπλου στην ιστορία των ΗΠΑ όταν ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ πυροβόλησε και σκοτωσε 58 ανθρώπους σε συναυλία στο Λας Βέγκας.

Ως δράστης της επίθεσης στο Τέξας αναγνωρίστηκε ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην πολεμική αεροπορία από το 2010 έως το 2014 όταν και απετάχθη επειδή, όπως έγινε γνωστό, επιτέθηκε στη σύντροφο και το παιδί του. Ο Κέλεϊ, μάλιστα, είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 μηνών σε στρατιωτική φυλακή. Ο 26χρονος ζούσε στην πόλη Νιου Μπράουνφελς σε απόσταση περίπου 56χλμ. από το Sutherland Springs.
Σύμφωνα με τις αρχές ο Κέλεϊ χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15 το ίδιο, δηλαδή, που χρησιμοποιήσαν οι δράστες των πιο φονικών επιθέσεων στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ σε Λας Βέγκας, σε νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο και στο σχολείο του Σάντι Χουκ.

Ένας από τους αστυνομικούς που ασχολείται με την υπόθεση υποστήριξε μιλώντας στο Associated Press ότι τα θύματα του Κέλεϊ δεν είχαν καμία πιθανότητα να γλιτώσουν από τον 26χρονο μακελάρη.

Όπως εξήγησε ο Κέλεϊ ξεκίνησε να πυροβολεί έξω από την εκκλησία ενώ όταν μπήκε σε αυτήν γύρισε και άρχισε να πυροβολεί προς την είσοδο (σ.σ. έξοδο για τα θύματά του).

«Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γλιτώσουν» είπε χαρακτηριστικά καθώς όπως περιέγραψε ένας 16χρονος κάτοικος της περιοχής η συγκεκριμένη εκκλησία είχε μόνο μικρές εξόδους στο πλάι και άρα όλοι έπρεπε να κινηθούν προς την είσοδο για να ξεφύγουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες! Η επίθεση του νέου παίκτη στον Αλεξάνδρου, τα δάκρυα της Γαστεράτου και ο άσχημος τραυματισμός παίκτη! Ποιος πήγε βίλα; (videos)


Ο δράστης του μακελειού

Η φωτογραφία του όπλου που δημοσίευσε ο Κέλεϊ στο Facebook


«Μπήκε στην εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί»

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Sutherland Springs, μία μικρή πόλη μερικών εκατοντάδων κατοίκων, 50 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο του Τέξας. Γύρω από την εκκλησία αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα.
Όπως μεταδίδει το CNN, αυτήκοος μάρτυρας, ένας υπάλληλος βενζινάδικου κοντά στην εκκλησία, δήλωσε ότι άκουσε 20 πυροβολισμούς.

Ένας ακόμη μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας μπήκε στην εκκλησία περίπου στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα) και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Προηγουμένως είχε αρχίσει να πυροβολεί και έξω από την εκκλησία.

Από τα 26 θύματα, τα 23 βρέθηκαν νεκρά μέσα στην εκκλησία, άλλα δύο έξω από το κτήριο, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος εξέπνευσε ενώ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στους τραυματίες περιλαμβάνεται ένα παιδί δύο ετών, αλλά και τέσσερα παιδιά από την ίδια οικογένεια. Ένας πεντάχρονος που πυροβολήθηκε τέσσερις φορές και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δύο κορίτσια 5 και 7 ετών, καθώς και ένας 8χρονος.

Τον πυροβόλησε ένας κάτοικος της κοινότητας

Στον Κέλεϊ πρώτος «απάντησε» ένας κάτοικος της κοινότητας, ο οποίος όταν είδε τι συνέβη πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε κατά του 26χρονου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα, 06 Νοεμβρίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής τον χαρακτηρίζουν «ήρωα» καθώς, όπως λένε, αν δεν είχε πυροβολήσει κατά του Κέλεϊ τότε οι νεκροί μπορεί να ήταν πολύ περισσότεροι.

Ο αγνώστων στοιχείων αυτός άνδρας στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο ενός άλλου κατοίκου και κυνήγησαν τον Κέλεϊ που είχε επιχειρήσει να διαφύγει με αυτοκίνητο, μέχρι του σημείου που ο 26χρονος τράκαρε.

Ο Κέλεϊ βρέθηκε νεκρός μέσα στο όχημά του χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αυτοκτόνησε ή αν είχε τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά του άγνωστου άνδρα.

Σημειώνεται ότι μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και πολλά άλλα όπλα.

Η 14χρονη κόρη του πάστορα το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε

Ο πάστορας της εκκλησίας των Βαπτιστών, Frank Pomeroy, δήλωσε στο ABC ότι στους νεκρούς συγκαταλέγεται και η 14χρονη κόρη του, ενώ η σύζυγός του ανέφερε ότι και οι δύο δεν βρίσκονταν στην πόλη την ώρα της τραγωδίας, δηλώνοντας συντετριμμένοι.

«Ήταν ένα πολύ όμορφο, ιδιαίτερο παιδί» είπε ο πάστορας.
Η γυναίκα του, Σέρι, τόνισε ότι «ο σύζυγός μου κι εγώ βρισκόμασταν εκτός πόλης, σε διαφορετικές Πολιτείες. Σήμερα χάσαμε την κόρη μας και πολλούς φίλους», τόνισε, προσθέτοντας: «Κανείς από τους δυο μας δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιστρέψει για να αντικρίσουμε από κοντά την τραγωδία. Είμαι στο αεροδρόμιο της Σάρλοτ και προσπαθώ να γυρίσω στο σπίτι μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο πάστορας της εκκλησίας, Φρανκ Πόμεροϊ και η γυναίκα του



Η 14χρονη Άναμπελ, κόρη του πάστορα, που έπεσε νεκρή από τα πυρά του Κέλεϊ

Τραμπ: Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα του μακελειού
«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», ήταν η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο Τέξας μέσω του Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 06 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Αργότερα ο Τραμπ χαρακτήρισε «τρομακτικό» το μακελειό που διέπραξε ένας ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε μια εκκλησία βαπτιστών στην Πολιτεία του Τέξας σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 ανθρώπους, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις ο πόνος και η θλίψη που αισθανόμαστε» για τα θύματα.

Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή στο Τόκιο, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας δώδεκα ημερών που κάνει στην Ασία, στην οποία αναμενόταν να κυριαρχήσουν οι συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα και το εμπόριο. Η περιοδεία του όμως επισκιάστηκε από την επίθεση του ενόπλου στην εκκλησία του νοτιοανατολικού Τέξας όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 20, σύμφωνα με τις αρχές.

«Έχουμε ραγισμένη καρδιά» αλλά «ενωνόμαστε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αυτό κάνουμε καλύτερα», «στέκουμε δυνατοί», είπε ο Τραμπ κατά την έναρξη μιας συνάντησης με επιχειρηματίες. Ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές θα βοηθήσουν στις έρευνες των αρχών του Τέξας και ότι όλη η Αμερική προσεύχεται στον θεό.

Ο κυβερνήτης του Τέξας με δική του ανάρτηση στο twitter ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Η επίθεση αυτή έρχεται ένα μήνα μετά το ασύλληπτο μακελειό σε συναυλία στο Λας Βέγκας που στοίχισε τη ζωή 59 ανθρώπων κα τον τραυματιστμό άλλων 546, στο πιο αιματηρό περιστατικό στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία,

Σήμερα, η δήμαρχος του Λας Βέγκας, εξέφρασε την στήριξή της στα θύματα του Τέξας. «Με μεγάλη θλίψη και συμπόνοια το Λας Βέγκας στέκεται δίπλα σας με ραγισμένες καρδιές και έτοιμο να βοηθήσει»

Μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων έστειλαν μέσω Twitter εκτός από τον Κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ο Γερουσιαστής της Πολιτείας Τεντ Κρουζ, η Μελάνια και η Ιβάνκα Τραμπ, αλλά και η Τσέλσι Κλίντον.

Πηγή: protothema,gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share