Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΣτΕ: «Οχι» σε ταμία δήμου που υπεξαίρεσε 135.000 ευρώ και ήθελε να... τα επιστρέψει!

5 Νοεμβρίου 2017 18:50
ΣτΕ: «Οχι» σε ταμία δήμου που υπεξαίρεσε 135.000 ευρώ και ήθελε να... τα επιστρέψει!

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση του ταμείου σε δήμο της Κρήτης αλλα εκείνος το αρνείτο και θέλησε να επιστρέψει στην υπηρεσία του προσφεύγοντας στο ΣτΕ σε βάρος της απόφασης του πειθαρχικού οργάνου των ΟΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην ελληνική αγορά με τον Σκλαβενίτη: "Έπεσε" το κάστρο!

Και το ΣτΕ όμως είπε «όχι» στην επιστροφή του υπαλλήλου.

Ο προσφεύγων κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση 135.159 ευρώ όταν ένας οικονομικός έλεγχος στον δήμο διαπίστωσε ταμειακό έλλειμμα ύψους 961.757,31 ευρώ. Ο ειδικός ταμίας του δήμου αρχικά έκανε λόγο για λογιστικό λάθος λόγω της μετάβασης από το απλογραφικό στο διπλογραφικό σύστημα. Σε βάρος ωστόσο ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία, απάτη, υπεξαίρεση, και απιστία. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης τον έκρινε ένοχο για όλα τα αδικήματα εκτός από αυτό της απάτης και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών. Το Εφετείο έριξε την ποινή του κρίνοντας ένοχο τελικά για δυο αδικήματα και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Δίνοντας εξηγησεις στην πειθαρχική διαδικασία υποστήριξε ότι εκτελούσε εντολές του δημάρχου και ότι είχε καταστραφεί το «πρόχειρο βιβλίο» που τηρούσε με τις πληρωμές και τις άλλες δαπάνες του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας βγήκε το μάτι! - Δείτε το 4 εκατομμυρίων μονόπετρο της Χριστίνας Πολίτη!

Με απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. της περιφέρειας Κρήτης, επιβλήθηκε στον επίμαχο ταμία η ποινή της οριστικής παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης του υπαλληλικού καθήκοντος, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της απιστίας, της χρησιμοποίησης της υπαλληλικής ιδιότητας για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και της εντός και εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής.

Προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση προκειμένου να επιστρέψει στο Δήμο.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share