Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Φυλακισμένη" στο παλάτι η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας!!! Τί της συμβαίνει;;;

15 Ιανουαρίου 2013

Πολύ δύσκολα περνάει τον τελευταίο καιρό η άλλοτε χαμογελαστή βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη χώρα της και η οικονομική κρίση που πλήττει την Ιορδανία την έχουν αναγκάσει να αλλάξει άρδην τη συμπεριφορά της. Κι αν μέχρι σήμερα τη γνώριζες ως την μοντέρνα βασίλισσα με το δυτικό τρόπο ντυσίματος και σκέψης, καλό θα ήταν να τα ξεχάσεις όλα αυτά.

Πλέον, η μεγαλειοτάτη έχει υποχρεωθεί από την Αραβική Άνοιξη (επαναστάσεις και διαδηλώσεις κυρίως κατά της μοναρχίας στον αραβικό κόσμο) την έχει αναγκάσει να μένει κλεισμένη στο παλάτι, ώστε να μην προκαλείται και κατ' επέκταση ξεσηκώνεται ο λαιός.

Ποιες είναι όμως οι αλλαγές στη ζωή της;;; Πλέον, τα συνολάκια Gucci, Chanel κι άλλων μεγάλων οίκων έχουν εκλείψει από την γκαρνταρόμπα της κι έχει υιοθετήσει το ανατολίτικο στυλ ντυσίματος, ενώ πλέον γράφει μόνο στην αραβική γλώσσα στο twitter.

Η κρίση επηρεάζει τον λαό κατά του παλατιού κι έτσι οι μονάρχες αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ξεκινώντας από τον περιορισμό της 42χρονης βασίλισσας, μέχρι να καταλαγιάσουν τα πράγματα.

Η βασίλισσα Ράνια είναι παντρεμένη με τον βασιλιά Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας και θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, η οποία μάχεται για τα δικαιώματα της γυναίκας, ενώ στις εμφανίστεις της μιλούσε για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ. Έχει προσπαθήσει να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των διαφόρων τομέων της κοινωνίας τόσο στην Ιορδανία, όσο και στο εξωτερικό, ενώ στην πατρίδα της υποστηρίζει την εκπαίδευση, τη χειραφέτηση, τον τουρισμό και τη νεολαία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υποστηρίζει την παγκόσμια εκπαίδευση και τον διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο.

Για περισσότερα νέα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share