Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ένα «τσιγάρο» δρόμος: Στη Χαλκίδα ο Άκης, στη Θήβα η Βίκυ!

3 Νοεμβρίου 2017 11:15
Ένα «τσιγάρο» δρόμος: Στη Χαλκίδα ο Άκης, στη Θήβα η Βίκυ!

Για το πρωί της Πέμπτης ήταν προγραμματισμένη η μεταγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές της Χαλκίδας και των Βίκυς Σταμάτη και Αρετής Τσοχατζοπούλου στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα. Με την τελική του πράξη, το Εφετείο επιδίκασε πρόστιμο 1.570.000 ευρώ και στους τρεις, μόνο που τη μερίδα του λέοντος ύψους 1 εκατ. ευρώ οφείλει να καταβάλει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, δημεύτηκε η ακίνητη περιουσία και των τριών, εκτός από τρία ακίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαζύγιο βόμβα στην ελληνική showbiz: Μετά από 16 χρόνια γάμου τα διέλυσαν όλα!

Την Τετάρτη η Βίκυ Σταμάτη ανακοίνωσε πως κατέθεσε αίτηση διαζυγίου θεωρώντας ότι καταδικάστηκε δύο φορές αδίκως, διότι απλώς φέρει το όνομα του συζύγου τηςΠρόκειται για την κατοικία στο Χαλάνδρι, όπου διαμένει η Βίκυ Σταμάτη, και άλλα δύο ακίνητα ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, ενώ αποδεσμεύτηκαν και τέσσερα ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, της Γκούντρουν Μολντενάουερ.


Ειρήσθω εν παρόδω, η Γκούντρουν Μολντενάουερ έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό της τάξεως των 1,2 εκατ. ευρώ. Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι καθώς και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου εκ Γερμανίας θεωρήθηκαν πως απήλαυσαν από κοινού τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Τόσο η Αρετή Τσοχατζοπούλου όσο και η Βίκυ Σταμάτη θα παραμείνουν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, έως ότου προσμετρηθεί επακριβώς ο χρόνος κράτησής τους σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι δικηγόροι των δύο γυναικών θεωρούν πως το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν στον Ελαιώνα θα είναι βραχύ.

Την Τετάρτη η Βίκυ Σταμάτη ανακοίνωσε πως κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, θεωρώντας ότι καταδικάστηκε δύο φορές αδίκως, διότι απλώς φέρει το όνομα του συζύγου της. Εξαιρετικά ψυχρή ήταν και η στάση που τήρησε η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Εφετείο, όταν αντίκρισε τον Τσοχατζόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επιχείρησε να την πλησιάσει και να της απευθύνει τον λόγο.

Η Β. Σταμάτη αποχωρώντας με συνοδεία αστυνομικών από την οικία της στο Χαλάνδρι το μεσημέρι της Τετάρτης προέβη και σε μία προκλητικότατη κίνηση, υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο του χεριού της προς τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που παρακολουθούσαν τη σκηνή.





Η χαρακτηριστική αυτή χειρονομία, η οποία προφανώς δεν απευθυνόταν μόνο προς τους δημοσιογράφους αλλά γενικότερα στη Δικαιοσύνη, στις Αρχές αλλά και συνολικά στην κοινωνία, καταδεικνύει και την ποιότητα χαρακτήρα της χειρονομούσης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις κατηγορίες που τη βαρύνουν. Παρά τις καταδίκες η Βίκυ Σταμάτη δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι ομού μετά του Άκη Τσοχατζόπουλου εξέθεσαν ένα κόμμα και την ιστορία του καθώς και την πολιτική την οποία εξέφραζε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα!

Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, πως όλοι οι σχολιασμοί από τα ΜΜΕ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου-Σταμάτη μετά και τη χειρονομία της συζύγου του πρώην υπουργού αφορούσαν στον τρόπο συμπεριφοράς της από τη στιγμή που συνέδεσε τη ζωή της με τον ίδιο έως και τη σύλληψή της. Συμπεριφορά αλαζονική, άπληστη και αντικοινωνική, αλλά και καθόλα προκλητική με την επίδειξη νεοπλουτισμού που τη διακατείχε.

Πηγή: zougla.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share