Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαμός σε πασίγνωστο ελληνικό νοσοκομείο - Αναμονή τεσσάρων μηνών για ένα χειρουργείο!

31 Οκτωβρίου 2017 18:41
Χαμός σε πασίγνωστο ελληνικό νοσοκομείο -  Αναμονή τεσσάρων μηνών για ένα χειρουργείο!

Αδυναμία να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες, στο νοσοκομείο «Λαϊκό» δηλώνει η διοίκηση.

Παράλληλα, δίνεται η εντολή στους διευθυντές των χειρουργικών κλινικών να ενημερώνουν τους ασθενείς ότι η διενέργεια επεμβάσεων θα είναι εφικτή μετά τον Φεβρουάριο του 2018 και να τους εγγράφουν στη λίστα αναμονής των χειρουργείων μόνο εάν αποδέχονται τον χρόνο αναμονής και υπογράφουν γι’ αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην φυλακή ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

Οι πρωτοφανείς χειρισμοί της διοίκησης του νοσοκομείου «Λαϊκό» αποτυπώνονται σε έγγραφο που αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), και το οποίο εστάλη από τον διοικητή κ. Ηρακλή Χαρμανίδη προς τους επικεφαλής των χειρουργικών κλινικών την περασμένη εβδομάδα.

«Οι ασθενείς που κρίνετε ότι πρέπει να χειρουργηθούν και να καταχωρηθούν στον κατάλογο αναμονής, θα πρέπει να τους ενημερώνετε ότι οι δυνατότητες του Νοσοκομείου δεν θα επιτρέπουν τη διενέργεια χειρουργείου πριν από τον Φεβρουάριο του έτους 2018 και εντεύθεν. Θα πρέπει να υπογράφουν ότι έλαβαν γνώση για τα παραπάνω και μόνο τότε θα εντάσσονται στο Μητρώο Αναμονής» δίνει τις κατευθυντήριες οδηγίες ο διοικητής για το πώς θα γίνεται η διαχείριση των χειρουργικών περιστατικών.

Δείτε το σημείωμα...



Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το έγγραφο αυτό ουσιαστικά μαρτυρά την ένδεια του νοσηλευτικού ιδρύματος και τα «άδεια ταμεία» του που δεν του επιτρέπουν την αγορά υλικών και τη διενέργεια επεμβάσεων. Το πρόβλημα εντείνεται και λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων χειρουργικών τραπεζιών του νοσοκομείου – είναι ενδεικτικό ότι το Α’ Χειρουργικό τμήμα έχει επτά χειρουργικά τραπέζια και λειτουργούν τα τέσσερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατέληξε η αστυνομία! Αυτοί σκότωσαν τον δικηγόρο!

«Ο Διοικητής ζητάει από τους γιατρούς να παίρνουν την υπογραφή των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν. Δηλαδή οι ασθενείς να υπογράφουν μόνοι τους τη θανατική τους καταδίκη. Ασθενείς με καρκίνους του παγκρέατος, ήπατος, στομάχου ή άλλες σοβαρές παθήσεις με υπογραφή τους θα πρέπει να συμφωνήσουν να χειρουργηθούν μετά τον Φεβρουάριο 2018» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο.

Στη θλιβερή αυτή κατάσταση ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών αποτελούν οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου που περιμένουν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση νεφρού. Η λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες είναι έως τον Φεβρουάριο του 2019, και όποιος θέλει να προσφέρει μόσχευμα στο Λαϊκό σε ασθενή μπαίνει σε λίστα αναμονής μετά τον Φεβρουάριο του 2019.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share