Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Στα «χέρια» της αστυνομίας κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη σε Πάτρα και Ναύπακτο

31 Οκτωβρίου 2017 11:33
Στα «χέρια» της αστυνομίας κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη σε Πάτρα και Ναύπακτο

Περισσότερες από 250 παραγγελίες με σκόνη θανάτου φέρεται να είχαν «σπρώξει» τους τελευταίους δυόμισι μήνες στην... αγορά έξι Πατρινοί, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.

Η Ασφάλεια προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις σε επιχειρήσεις που έγιναν προχθές το μεσημέρι και το βράδυ στην Πάτρα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία άλλων δύο, που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To... ξεφτίλισε: Δεν φαντάζεστε ποιο πρόγραμμα έκανε μονοψήφια νούμερα απέναντι στο Nomads!

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν από προχθές το μεσημέρι μέχρι το αργά το βράδυ, τέσσερις άνδρες, ηλικίας 30, 33, 37 και 42 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη, ηλικίας 39 και 33 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επίσης, συνελήφθη και ένας 29χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Δίωξη Ναρκωτικών έχει στα χέρια της και κατάλογο με... το πελατολόγιο της κοκαΐνης.

Φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί τριάντα τρία άτομα, ορισμένα εκ των οποίων γνωστά στην τοπική κοινωνία, ενώ αναζητούνται περίπου 20 άτομα για να ταυτοποιηθούν, τα οποία προμηθεύονταν τις ουσίες και αναμένεται η δίωξή τους να είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. «οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αφού αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν το βράδυ της Κυριακής στην Πάτρα τον 29χρονο και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κοκαΐνης, την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον 42χρονο.

Λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν στην Πάτρα τον 42χρονο και τον 33χρονο, ενώ σε σωματικές έρευνες που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του πρώτου το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και στην κατοχή του δεύτερου μια συσκευασία με ένα γραμμάριο κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ, ενώ επιπλέον συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 37χρονο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατέληξε η αστυνομία! Αυτοί σκότωσαν τον δικηγόρο!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ 42ΧΡΟΝΟΥ

Το αλισβερίσι φέρεται να έκανε ο 42χρονος, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. «από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι ο 42χρονος τους τελευταίους δυόμισι μήνες στην Πάτρα διακινούσε και πωλούσε κοκαΐνη.

Ειδικότερα, ο 42χρονος προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους πέντε συνεργούς του, που βαρύνονται με τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και στη συνέχεια αφού τις νόθευε, τις πωλούσε στους τοξικομανείς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε διακινήσει 180 γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από 250 περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος».

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ... ΚΩΔΙΚΟΥΣ

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως οι «δράστες λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, κατά την επικοινωνία τους με τους χρήστες, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη φρασεολογία, με συνθηματικές λέξεις, που αντιστοιχούσαν στην παραγγελία των ναρκωτικών».

ΤΙ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Πατέρας... αυνανίζει τον ανάπηρο γιο του για θεραπεία! Η συγκλονιστική ιστορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου! (photos)

Σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικών λειτουργών στα σπίτια των φερόμενων δραστών στην Πάτρα και στη Ναύπακτο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
Στην οικία του 42χρονου 328 γραμ. χημικής ουσίας, που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της κοκαΐνης.
Στην οικία του 37χρονου 22,1 γραμ. κοκαΐνης.
Στην οικία του 30χρονου μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υπολείμματα κάνναβης.
Στην οικία του 33χρονου υπολείμματα κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία.

Πηγή: www.gnomip.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share