Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σήμερα απολογείται ο 32χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

23 Οκτωβρίου 2017 13:33
Σήμερα απολογείται ο 32χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, που ενδεχομένως να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο.

Ακόμη, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθεί για κατάθεση και η σύζυγος του 32χρονου, η οποία ήταν αυτή που κατήγγειλε ότι ο άνδρας της υπήρξε μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Tην ίδια ώρα οι Αρχές, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ, επικεντρώνουν την προσοχή τους στο κινητό, στο laptop και -σύμφωνα με πληροφορίες- σε ένα tablet.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρισευτυχισμένοι: Αγαπημένο ζευγάρι της showbiz απέκτησε το πρώτο τους παιδί!

Ο κατηγορούμενος είναι πολύ πιθανόν να προσβάλει την απολογία του ως μη ορθώς μεταφρασμένη.

Η σύλληψη του 32χρονου, ήρθε μετά από καταγγελίες της συζύγου του,για κακοποίηση της ίδιας και του ανήλικου παιδιού τους. Πέρα από αυτό το γεγονός όμως ο 32χρονος δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για τις ελληνικές αρχές, καθώς από την αρχή υπήρχε για την περίπτωσή του εντολή διακριτικής παρακολούθησης.

Ο 32χρονος πλέον υποστηρίζει ότι δεν πολέμησε με τον ΙSIS αλλά στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος είναι στρατός των ανταρτών.

Την ίδια ώρα και η σύζυγός του φαίνεται να ανασκευάζει την καταγγελία της περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ο άνδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ήταν μέλος του ΙΚ

Όταν βρέθηκε για πρώτη φορά ενώπιον του εισαγγελέα ο άνδραςαρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάλλον με έπιασε η κάμερα να..." - Σπάει την σιωπή του ο πατέρας της Δώρας για το τι συνέβη αμέσως μετά το μοιραίο!

Μετά την απολογία του οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης.

Το βίντεο που θα χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος για την υπεράσπισή του

Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται ο φερόμενος τζιχαντιστής να είναι τραυματισμένος και υπάρχουν σύμφωνα με τη δικηγόρο του σύμβολα που αποδεικνύουν ότι πολεμούσε στο πλευρό του ισλαμικού στρατού και όχι με τον ISIS.

Τα βίντεο θα χρησιμοποιήσει η δικηγόρος του για να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται με το ISIS και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή.

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους», υποστηρίζει η σύζυγός του

Τη συμμετοχή του συζύγου της στο Ισλαμικό Κράτος αλλά μόνο για τρεις μήνες παραδέχτηκε στην κάμερα του Alpha η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης.

«Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε η γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του και πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Τέλος η μεσημεριανή ζώνη για την Ελένη Μενεγάκη!

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μετά σταμάτησε», είπε η σύζυγος του 32χρονου.

Η διαφωνία με τον ISIS

O 32χρονος υποστηρίζει ότι αιτία της «διαφωνίας» του με τον ISIS ήταν η διαταγή μεταφοράς οκτώ μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη.

Ο 32χρόνος υποστήριξε ότι από το 2006 ήταν μέλος της Πολιτικής Αστυνομίας του προέδρου της Συρίας και από το 2011 βρισκόταν στον ελεύθερο συριακό στρατό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Εθνική Οδό: Φορτηγό σκότωσε πεζό!

Το 2012 εντάχθηκε στο μέτωπο Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που ήταν πολύ πιο εξοπλισμένη. Όταν τραυματίστηκε όπως περιγράφει μεταφέρθηκε στο Ισραήλ, για περίθαλψη. Από τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι στο Μάρτιο του 2014, πολέμησε στο όνομα του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και στο πλευρό του ISIS.

Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι πολεμούσε στη Ράκα εναντίον την συριακής κυβέρνησης όταν ο Amir Abulogman, αρχηγός του ISIS εκεί, του ζήτησε να μεταφέρει άτομα στην Ευρώπη. Τότε ήταν που αποφάσισε να διαφύγει προς την Ελλάδα.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share