Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για ένοπλες ληστείες στην Αττική

20 Οκτωβρίου 2017 12:49
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για ένοπλες ληστείες στην Αττική

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον Πειραιά και το Μενίδι, έπειτα από ληστεία που διέπραξαν σε τράπεζα στο Χαϊδάρι, τρία άτομα, ηλικίας 35, 36 και 38 ετών, μέλη της σπείρας.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι συνεργός των συλληφθέντων είναι ένας 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Οκτωβρίου 2017 για παρόμοια αδικήματα και έχει φυλακιστεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστεία και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Τα χρέη του πατέρα της πλήρωνε η 32χρονη εφοριακός! Η μεγάλη αποκάλυψη για τις σχέσεις της οικογένειας που ανατρέπει τα δεδομένα!

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει, από τον περασμένο Ιούνιο, εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, για κάνουν ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα.

Είχαν προμηθευτεί αντικείμενα απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, όπως κράνη και καπέλα καθώς και όπλο, ενώ για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έμπαιναν σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα,και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Μάνα σκότωσε την 14 μηνών κόρη της επειδή ήθελε γιο!

Μετά από κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 13.225 ευρώ, προερχόμενο από ληστεία, ένα πιστόλι REPLICA, είδη ένδυσης και δύο κράνη μηχανής που φορούσαν κατά την διάπραξη των ληστειών, καθώς και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διαπράξει, από τον Οκτώβριο του 2016, τρείς ληστείες σε τράπεζες, δύο ληστείες σε ταχυδρομικά καταστήματα και δύο κλοπές μοτοσικλετών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share