Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Εικόνες - σοκ: Δείτε πως είναι το μαιευτήριο "Έλενα" όπου εντοπίστηκε χολέρα! (photos)

19 Οκτωβρίου 2017 15:05
Εικόνες - σοκ: Δείτε πως είναι το μαιευτήριο

Φωτογραφίες που δείχνουν το υπόγειο του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζένου» έδωσε στην δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ μετά τον εντοπισμού ύποπτου βακτηρίου στο χώρο.

Στις εικόνες φαίνεται το υπόγειο όπου επί 6 μήνες έτρεχαν νερά με αποτέλεσμα να εντοπισθεί το δονάκιο (βακτήριο) μη εντεροπαθογόνο που θεωρείται βακτήριο ακίνδυνο για τον άνθρωπο αν και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανατριχιαστική κατάθεση της Βάιας Οικονόμου μετά τον εντοπισμό της! Δεν φαντάζεστε γιατί κρυβόταν!

Ο χώρος στον οποίο υπήρχαν τρόφιμα, έχει καθαριστεί και αδειάσει, ενώ οι τοίχοι έχουν σαπίσει και το ταβάνι έχει υποστεί καταστροφές λόγω της υδρορροής.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια είδη του συγκεκριμένου βακτηρίου και ένα από αυτά είναι το επικίνδυνο δονάκιο της χολέρας.

Αν και το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε της παρουσίας δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή, το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει πως «με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ευκαιρία: 5.000 μόνιμες προσλήψεις! Τρέξτε να προλάβετε

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share