Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ συνέντευξη της ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗΣ Τζένης Βάνου! Η οικονομική ανέχεια, τα δύσκολα χρόνια και η αξιοπρέπεια της!!! Διαβάστε το Athens Magazine τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ της λόγια...!

5 Φεβρουαρίου 2014
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ συνέντευξη της ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗΣ Τζένης Βάνου! Η οικονομική ανέχεια, τα δύσκολα χρόνια και η αξιοπρέπεια της!!! Διαβάστε το Athens Magazine τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ της λόγια...!

«Κήρυξα πτώχευση! Δεν βγήκα, όμως, σε κανένα κανάλι να κλαίγομαι! Νομίζω ότι μέσα στο σπίτι μου αντιμετώπισα ό,τι αντιμετώπισα, με μεγάλη αξιοπρέπεια. Δεν θέλησα να γίνω ρεντίκολο». Λόγια άμεσα, «τσαντισμένα» από μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της Ελλάδας, την Τζένη Βάνου, που εξιστορεί στη «News» την τραγική οικονομική κατάσταση που η ίδια βίωσε μερικούς μήνες πριν, όταν κήρυξε πτώχευση στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε στη Νέα Σμύρνη και το οποίο οδήγησε στην οικονομική καταστροφή την ίδια αλλά και την οικογένειά της.

Άνθρωπος ευαίσθητος, χαρακτήρας αυθόρμητος, η Τζένη Βάνου δεν «μασάει» τα λόγια της. Άλλωστε, τα δύσκολα πέρασαν και μια χαραμάδα αισιοδοξίας έχει ανοίξει για εκείνη, καθώς το κράτος αποφάσισε -επιτέλους- να της δώσει τιμητική σύνταξη για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι.

Του Νίκου Νικόλιζα

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Ήταν πριν από τρία περίπου χρόνια όταν η ίδια αποφάσισε, με τις οικονομίες που είχε μαζέψει μια ολόκληρη ζωή, να ανοίξει ένα μίνι μάρκετ, προκειμένου να ζήσει αξιοπρεπώς η ίδια και τα παιδιά της. Έτσι γεννήθηκε το «Τζένης Μάρκετ», όπως η ίδια το ονόμασε.

Το εγχείρημα στέφθηκε στην αρχή με επιτυχία και όλα πήγαιναν καλά μέχρι που η οικονομική κρίση ήρθε για να μετατρέψει αυτή την επιτυχία σε εφιάλτη. Ένα καθημερινό βάσανο για τη «μεγάλη φωνή» της Ελλάδας και την οικογένειά της, που τη βούλιαζε όλο και περισσότερο οικονομικά, οδηγώντας την τελικά στον πάτο!

Στα μέσα του προηγούμενου χρόνου, θέλοντας να απεγκλωβιστεί από το δυσβάστακτο καθημερινό μαρτύριο που περνούσε, και με μεγάλο πόνο ψυχής, έδωσε τέλος στην επαγγελματική περιπέτειά της.
«Τα παιδιά μου και εγώ βράζουμε στο ίδιο καζάνι! Μειώσεις μισθών όπως σε όλη την Ελλάδα. Ό,τι συμβαίνει σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις οικογένειες συμβαίνει και σε εμάς. Υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι που με βοήθησαν οικονομικά. Ο αδερφός μου ήταν δίπλα μου σε κάθε στιγμή της ζωής μου. Ευτυχώς, αντιμετώπισα ψύχραιμα την οικονομική μου κατάσταση», μας λέει με φωνή που φανερώνει πόνο αλλά και ανακούφιση για το κλείσιμο της επιχείρησης που δυστυχώς είχε τραγικές συνέπειες στα οικονομικά της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού.

«Στερούμαι τις πολυτέλειες, όμως δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος της πολυτέλειας. Με ενδιαφέρει μόνο ο εγγονός μου. Για μένα είναι τα πάντα αυτός ο μονάκριβος», λέει η Τζένη Βάνου, με τη φωνή της να γλυκαίνει κάθε φορά που μιλάει γι' αυτόν.

Πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να αναφέρει ότι δεν είχε χρήματα ούτε για εκείνον. Το εγγόνι που της έχει κλέψει την καρδιά, αλλά συνάμα της απαλύνει κάθε πόνο.

«Είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα πολλές φορές μετά το άνοιγμα του μαγαζιού. Γιατί όταν ρίχνεις τόσα χρήματα σε μια επιχείρηση και μετά κηρύσσεις πτώχευση είναι λογικό να δυσκολεύεσαι. Ως άνθρωπος πάντως, δεν κήρυξα πτώχευση!», μας λέει χαμογελώντας.

Δεν την ταπείνωσαν οι δυσκολίες

Οι δυσκολίες δεν την καθήλωσαν, δεν την ταπείνωσαν, δεν την υποβίβασαν. Της ζητάμε να μας πει αν σκέφτηκε ποτέ το θάνατο, την αυτοκτονία κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δύσκολων και τραγικών στιγμών που βίωσε.
«Όχι, όχι! Δεν σκέφτηκα ποτέ να πω "καλύτερα να πεθάνω παρά έτσι που ζω". Είμαι τόσο χριστιανή που δεν συμβαδίζει αυτή η φράση με τα πιστεύω μου. Είπα θα παλέψω όσο μπορώ, θα υπάρξουν άνθρωποι που με αγαπούν και θα με φροντίσουν. Δεν ήθελα να καταλήξω στο θάνατο», μας λέει θαρραλέα, σαν παλικάρι που είναι και ξέρει να παλεύει για τη ζωή.
Τραγουδίστρια και αγωνίστρια «παντός καιρού» τη χαρακτήριζαν οι συνάδελφοί της τη δεκαετία του ΄60, μια εποχή που μεσουρανούσε. Άλλωστε, όπως η ίδια λέει, υπήρχαν και συνάδελφοί της οι οποίοι βρέθηκαν ως «μάννα εξ΄ ουρανού» στο δρόμο της και της συμπαραστάθηκαν ψυχολογικά και ηθικά. «Ναι, υπήρξαν συνάδελφοι που με έπαιρναν τηλέφωνο για να μάθουν για μένα. Ενδιαφέρονταν! Αυτό και μόνο με ικανοποιεί απόλυτα και μου δίνει κουράγιο και δύναμη για το μέλλον».

«Δεν θέλω να τραγουδάω πλέον»

Τη ρωτάμε αν θέλει να τραγουδήσει ξανά σε μεγάλες πίστες, να ξαναζήσει εκείνες τις μεγάλες δόξες του παρελθόντος. «Όχι. Δεν υπάρχουν προοπτικές που θα με κάνουν να θέλω να δουλέψω σήμερα. Δεν μπορώ, μεγάλη γυναίκα πια, να εμφανίζομαι σε νυχτερινές πίστες. Δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος εργασίας πλέον και δεν αντέχω και εγώ. Αναπολώ τη ζωή μου και όλα αυτά που πέρασα. Ωστόσο δεν έκλαψα ποτέ! Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για όσα έζησα. Ακόμα και οι λάθος επιλογές που έκανα, που κάνουμε, μας ανήκουν εξ ολοκλήρου», μας λέει.

Μέχρι και πριν μερικούς μήνες η Τζένη Βάνου δεχόταν προτάσεις για να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τη ζωή της, μια αυτοβιογραφία. Εκείνη δεν είπε ποτέ το «ναι», αν και ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να λύσει κάθε οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε. «Η ζωή μου είναι δική μου. Δεν θέλω καμιά βιογραφία. Μου έχουν γίνει πολλές προτάσεις. Δεν το σκέφτομαι καν. Ο κόσμος ήθελε να με ακούει να τραγουδάω. Αυτό ήξερα να κάνω πάντα στη ζωή μου και αυτό θα μπορώ να κάνω μέχρι να φύγω από τη ζωή», μας λέει και μας ζητάει να κλείσουμε με μια ευχή. «Θέλω η Ελλάδα να ξαναγίνει η χώρα που όλοι ξέραμε. Η Ελλάδα του παρελθόντος, αυτή που λατρέψαμε εμείς οι παλιότεροι και που οφείλουμε να παραδώσουμε στους νεότερους».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share