Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέο μακελειό συγκλονίζει τον πλανήτη: 85 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση! (photos)

15 Οκτωβρίου 2017 16:36
Νέο μακελειό συγκλονίζει τον πλανήτη:  85 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση! (photos)

Τουλάχιστον 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από ένα ξενοδοχείο σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πόλης, ο οποίος είναι γεμάτος κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια και καταστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τραγικό κ δυστυχώς τεράστια λάθη του..." - Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα στο facebook της 17χρονης που έσφαξε η μάνα της στο Μαρκόπουλο!

Δύο ώρες αργότερα ένα ακόμα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Μεντίνα.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις, όμως οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από αυτές κρύβονται οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ, που συνδέονται με την αλ Κάιντα και συχνά εξαπολύουν τέτοιες επιθέσεις στη Μογκαντίσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά: Δεν φαντάζεστε τι θα πουλάνε στα σούπερ μάρκετ από Δεκέμβριο για πρώτη φορά στα χρονικά!

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 και τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει επίσης τα περισσότερα από τα προπύργιά τους. Όμως ελέγχουν ακόμη μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο και εξαπολύουν συχνά αντάρτικες επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα και σε στρατιωτικές βάσεις.

Η χθεσινή επίθεση έγινε μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Σομαλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά: Πασίγνωστη ελληνική εταιρεία άρχισε μειώσεις και ετοιμάζεται για "λουκέτο"!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share