Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Βατραχάνθρωποι κατάφεραν και διείσδυσαν στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ!

14 Οκτωβρίου 2017 18:40
Βατραχάνθρωποι κατάφεραν και διείσδυσαν στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ!

Εξήντα τέσσερις καταδύσεις έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή του ναυαγίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» και της ευρύτερης περιοχής του Σαρωνικού κόλπου. Μάλιστα η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της συγκεκριμένης Μονάδας, η οποία έχει δυνατότητα κατάδυσης έως τα 120 μέτρα με συσκευές μιγμάτων κλειστού κυκλώματος, μπήκε την Πέμπτη στο χώρο του ναυαγίου με σκοπό τη συλλογή προανακριτικού υλικού.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος επρόκειτο για μία επιχείρηση υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κηδεία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Ποιοι επώνυμοι έδωσαν το παρόν; Όλος ο δικηγορικός και πολιτικός κόσμος εκεί!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της απορρύπανσης και της άντλησης των καυσίμων από το ναυάγιο, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών φορτίου του βυθισμένου πλοίου. Το επόμενο στάδιο είναι η ανέλκυση του ναυαγίου.

Εν τω μεταξύ το Συντονιστικό όργανο ενημέρωσε για την πρόοδο της επιχείρησης απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου.

Στη Σαλαμίνα, η κατάσταση παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση. Επιχείρησαν ιδιωτικά συνεργεία, 119 ατόμων συνολικά, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα προς καθαρισμό των βράχων και των ακτών, στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου, ενώ στην περιοχή «Θεατράκι» επιχείρησαν και δύτες προς καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού των ακτών.

Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου, έχουν ομοίως ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής της περιοχής.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο, έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα από 48 άτομα συνολικά, προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση και αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές ώρες στο Nomads: Ισχυρός τυφώνας στο νησί Παλαουάν! Έντρομοι οι παίκτες και ο Γρηγόρης Αρναούτουγλου! (photo)

Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας και ειδικότερα στις ακτές, συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού με μηχανικά μέσα από συνολικά 57 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην περιοχή, σε μέρος της οποίας έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, η κατάσταση παρουσιάζει σαφή βελτίωση. Αναμένεται, εντός των προσεχών ημερών, ολοκλήρωση όλων των ως άνω εργασιών καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας”, όπου η κατάσταση παρουσιάζει επίσης σαφή βελτίωση, συνεργείο 18 ατόμων της αναδόχου εταιρείας επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα. Επίσης επιχείρησαν ένα σκάφος απορρύπανσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, δύο ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.Πηγή: E-Radio.gr Ειδήσεις

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share