Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόρεια Κορέα: Η CIA επιχείρησε να δολοφονήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν με χημικά!

9 Οκτωβρίου 2017 18:59
Βόρεια Κορέα: Η CIA επιχείρησε να δολοφονήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν με χημικά!

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, μετά τις εκατέρωθεν απειλές και τις δοκιμές πυραυλικών συστημάτων και νέων βομβών. Τη Δευτέρα προστέθηκε ένα ακόμη επεισόδιο στην επικίνδυνη -για τον κόσμο- διαμάχη που έχει ξεσπάσει, καθώς η κορεατική κρατική τηλεόραση, η οποία λειτουργεί ως γραφείο Τύπου για την ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε πως η «τρομοκρατική οργάνωση» CIA, επιχείρησε να δολοφονήσει με χημικά τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα "μαχαίρια": Η οργισμένη τοποθέτηση της μητέρας Παντελίδη και το blog της Μίνας Αρναούτη!


Το Korea Central News Agency (KCNA) υποστήριξε ότι η αμερικανική υπηρεσία χρησιμοποίησε ένα χημικό ή βιολογικό δηλητήριο, προκειμένου να δολοφονήσει τον ηγέτη της ασιατικής χώρας. Αναφέρθηκε δε, ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατία».

«Τον Μάιο, η CIA και η μυστική υπηρεσία της Νότιας Κορέας, με την υποστήριξη άλλων τρομοκρατικών δικτύων, επιχείρησαν να δολοφονήσουν με χημικό ή βιολογικό δηλητήριο. Οι μυστικοί πράκτορες εντοπίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος ένοχος πίσω από την τρομοκρατία», μετέδωσε χαρακτηριστικά το κορεατικό δίκτυο. «Οι ΗΠΑ αλλάζουν χρώματα σαν τον χαμελαίοντα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανατροπή κυβερνήσεων σε πολλές χώρες», πρόσθεσε η κρατική κορεατική τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Αυτό είναι το εξαντλητικό σημερινό αγώνισμα! Δείτε φωτογραφίες

Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που μετέδωσε το KCNA, διαρρέοντας ωστόσο, ότι η Βόρεια Κορέα έχει ιστορικό με ψευδείς ειδήσεις και κατηγορίες.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share