Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγικό: Στην φυλακή άνεργος Καλαματιανός επειδή δεν πλήρωσε διόδια!

30 Σεπτεμβρίου 2017 19:00
Τραγικό: Στην φυλακή άνεργος Καλαματιανός επειδή δεν πλήρωσε διόδια!

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί ένας 47χρονος άνδρας από την Καλαμάτα, στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 560 ευρώ για την μη πληρωμή διοδίων στο δρόμο Καλαμάτα - Τρίπολη – Κόρινθος.

Ο Στράτος Δασκαρόλης καταδικάστηκε σε 42 ημέρες φυλάκιση από το Πταισματοδικείο Καλαμάτας, επειδή δήλωσε αδυναμία να πληρώσει το πρόστιμο, εξαγοράζοντας την ποινή φυλάκισης συν τα έξοδα της δίκης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, υπερασπίστηκε την επιλογή του, υποστηρίζοντας ότι η επιβολή διοδίων δεν συνάδει με το Σύνταγμα, ενώ κατηγόρησε τόσο την πρόεδρο της έδρας όσο και την εκπρόσωπο της Αστυνομίας -και κατήγορο- ότι το παραβιάζουν και δεν υπερασπίζονται τον λαό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στο Facebook: Έκλεισε η δημοφιλέστερη σελίδα του με χιλιάδες ακόλουθους!

Σε δηλώσεις του στο messiniapress.gr, πριν την απόφαση του Πρωτοδικείου, ο Στράτος Δασκαρόλης εξήγησε την υπόθεση: «Πριν 2 – 3 χρόνια χρειάστηκε να ανεβώ Αθήνα με το αμάξι μου και δεν πλήρωσα τα διόδια. Πριν λίγους μήνες μου έστειλαν 7 κλείσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Εγώ δεν δέχτηκα να τις παραλάβω και τώρα μου ζητούν άδεια πινακίδες και με πάνε δικαστικώς στις 27 Σεπτεμβρίου».

Στην αρχή της εβδομάδας η περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να σταματήσει η δίωξη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και συγκεκριμένα των 19 ατόμων που συνελήφθησαν στην Αργολίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νύχτα - θρίλερ για την Κατερίνα Καινούργιου! (photos)

Για τη φυλάκιση του Καλαματιανού που οδηγήθηκε στη φυλακή εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας η Τοπική Επιτροπή Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην οποία -όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων- “καταγγέλλει τη φυλάκιση του αγωνιστή του κινήματος ενάντια στα διόδια», τα οποία, όπως αναφέρει «ο εργαζόμενος λαός έχει χρυσοπληρώσει και πληρώνει καθημερινά για να θησαυρίζουν οι κρατικοδίαιτοι καπιταλιστές μεγαλοεργολάβοι». Ζητεί, επιπλέον, την «κατάργηση των διοδίων και ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους».

Τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» στις συγκεντρώσεις του οποίου συμμετείχαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε παρακινήσει πολλούς οδηγούς να μην πληρώνουν στα διόδια, ενώ πραγματοποιούσαν και διαμαρτυρίες, σηκώνοντας τις μπάρες και προτρέποντας τους οδηγούς να περάσουν δωρεάν. Ωστόσο, οι κοινοπραξίες όμως που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους έστειλαν ειδοποιήσεις σε πολλούς οδηγούς που περνούσαν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο και όσοι αρνούνται να καταβάλουν τα διόδια και τα πρόστιμα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share