Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έλληνας πρωταθλητής μέλος οργάνωσης που έκανε ληστείες με μοτοσυκλέτες! (Photos)

26 Σεπτεμβρίου 2017 14:27
Έλληνας πρωταθλητής μέλος οργάνωσης που έκανε ληστείες με μοτοσυκλέτες! (Photos)

Ένας 32χρονος επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας με μοτοσυκλέτες και με σημαντικές νίκες σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες ανήκε σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, σουπερμάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, πρακτορεία τυχερών παιγνίων, φαρμακεία, ταχυδρομικά υποκαταστήματα και άλλες επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μην αρχίζεις την μουρμούρα": Η μεγάλη έκπληξη που κανείς δεν περίμενε λίγο πριν την πρεμιέρα του 5ου κύκλου! (photos)

Ο οδηγός αγώνων συνελήφθη μετά τη συμμετοχή του σε αγώνες μοτοσυκλέτες στις Σέρρες, όπου δεν κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο λόγω πτώσης.

Στο παρελθόν, μάλιστα, ο 32χρονος, η σύζυγος του οποίου είναι έγκυος, είχε εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις ληστειών και κλοπών, ενώ συνεργός του τον είχε εμπλέξει, χωρίς όμως να συμμετέχει, και σε υπόθεση απαγωγής στο Μεταξουργείο γυναίκας με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο.

Ο 32χρονος οδηγός αγώνων συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Πειραιά, Πύργου και Σερρών, σε Αττική και Σέρρες, μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα ηλικίας 52, 48, 33 και 29 ετών, ενώ αναζητείται ένας 31χρονος.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν εξιχνιάσει 56 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα 6 στην Ηλεία, 1 στα Χανιά και 49 στην Αττική, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά η εγκληματική οργάνωση έχει διαπράξει περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες, με παράνομα κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Όπως προέκυψε, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον ήταν διαρκής. Τα μέλη της διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Ηλείας και της Κρήτης χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα, όπως προέκυψε υπήρχαν διακριτοί ρόλοι. Τα δυο αρχηγικά μέλη, ο 52χρονος και ο 48χρονος, λειτουργούσαν ως επιχειρησιακοί συντονιστές, επιλέγοντας τους στόχους, τους τρόπους, τους χρόνους της ένοπλης επίθεσης και τέλος τα δρομολόγια διαφυγής. Άλλο μέλος, ένας 33χρονος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας στην εμπορία μοτοσυκλετών και τις γνώσεις στην κλοπή οχημάτων, πέραν της συμμετοχής του στις ληστείες, παρείχε στην οργάνωση τις μοτοσικλέτες και την τεχνογνωσία για πλαστογράφηση πινακίδων, ενώ ο 32χρονος επαγγελματίας οδηγός «στρατολογήθηκε», λόγω των ιδιαιτέρων ικανοτήτων του στη γρήγορη οδήγηση μοτοσικλετών.

Όλα τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, ενώ διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, λόγω του ταυτόχρονου εγκλεισμού τους σε σωφρονιστικό κατάστημα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και λόγω της διαμονής τους στην ίδια περιοχή.

Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και παρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους και εκεί έκρυβαν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα.

Σε κάθε ληστεία δρούσαν με διαφορετική σύνθεση, με δύο (2) τουλάχιστον μέλη κάθε φορά, χρησιμοποιώντας δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα, όπου φόρτωναν τις μοτοσικλέτες μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο της ληστείας.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών εισέρχονταν στα καταστήματα με τα πρόσωπά τους καλυμμένα ώστε να είναι αδύνατο να ανγνωριστούν, ήταν όλοι οπλισμένοι, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και με καλάσνικοφ και τόσο μεθοδικοί ώστε η ληστεία να μην διαρκέσει πάνω από 1,5 λεπτό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τηρούσαν πιστά συνωμοτικούς κανόνες και κώδικες στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ενώ χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές για να καλύπτουν τα ίχνη τους.

Τα ευρήματα

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των μελών, σε κατάστημα εμπορίας μοτοσικλετών και ανταλλακτικών καθώς και στις αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 μοτοσικλέτες και 2 φορτηγά, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, 19 μοτοσικλέτες, πολλές εκ των οποίων είναι κλεμμένες, ενώ άλλες έχουν παραποιημένο αριθμό πλαισίου, 4 κινητήρες μοτοσικλετών και σκελετό μοτοσικλέτας, 2 αυτοκίνητα, κλεμμένες και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, 168 δελτία, προερχόμενα από ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιγνίων, 7.325 ευρώ, πλήθος κερμάτων και καμένα χαρτονομίσματα, συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer), 2 ασύρματοι τηλεπικοινωνίας, 24 κινητά τηλέφωνα και δεκάδες κάρτες SIM, κράνη, μπουφάν και ρούχα (κουκούλες τύπου " F ull- F ace", γάντια, μάσκες, γυαλιά ηλίου, τσαντάκια μέσης και σακίδια) που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οι αρχές κατάσχεσαν 3 πιστόλια και 2 ακόμη μοτοσικλέτες που οι δράστες είχαν εγκαταλείψει μετά από ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου από τον Χρήστο Άρχο!



Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share