Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρήνος στην αγορά: Πέθανε το "αφεντικό" τεράστιας εταιρείας!

22 Σεπτεμβρίου 2017 10:40
Θρήνος στην αγορά: Πέθανε το

Η Λιλιάν Μπετανκούρ, η «χρυσή» κληρονόμος της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L'Oreal, απεβίωσε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η κόρη της, Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ.

Η επιχειρηματίας –και κάποτε η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου– πέθανε τη νύχτα στο σπίτι της. «Θα γινόταν 95 ετών στις 21 Οκτωβρίου. Η μητέρα μου έφυγε γαλήνια» ανέφερε η κόρη της σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Μπετανκούρ γεννήθηκε στο Παρίσι και ήταν το μοναδικό παιδί της Louise Madeleine Berthe και του Eugène Schueller, ιδρυτή της L’Oréal.

Η μητέρα της πέθανε όταν εκείνη ήταν 5 χρονών, ενώ στα 15 της χρόνια προσχώρησε στην εταιρεία του πατέρα της ως μαθητευόμενη, αναμειγνύοντας τα καλλυντικά και τα μπουκάλια σαμπουάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρία - σοκ για την γυναίκα που κολύμπησε στο... πετρέλαιο του Σαρωνικού! "Τριβόταν με την πετσέτα και..."! (video)

Το 1950 παντρεύτηκε τον Γάλλο πολιτικό Αντρέ Μπετανκούρ, ενώ τρία χρόνια μετά το ζευγάρι απέκτησε την πρώτη του κόρη. Στη συνέχεια απέκτησαν και δυο γιους.

Η περιουσία της Μπετανκούρ είχε υπολογιστεί 39,5 δισ. δολάρια.

Μόνο πέρυσι κατέγραψε αύξηση κατά 3,4 δισ. δολάρια, γεγονός που την οδήγησε στην 14η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το 2011 η Μπετανκούρ, μετά από δικαστική απόφαση, κρίθηκε ανίκανη να διαχειριστεί την τεράστια περιουσία της, καθώς έπασχε από άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η περιουσία της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας πέρασε στα χέρια της κόρης της, Φρανσουά Μπετανκούρ-Μάιερς και των δύο εγγονών της, Ζαν-Βικτόρ και Νίκολας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Η γκάφα που μας έκανε να αηδιάσουμε μια και καλή! Μα είναι δυνατόν την ώρα της ασυλίας να εμφανίζονται από πίσω.... (photos)

Η κόρη της Μπετανκούρ βρισκόταν σε πολυετή νομική διαμάχη με τη μητέρα της προκειμένου να την προστατεύσει, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει ήταν θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης, που της είχε στοιχίσει πολλά εκατ. δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα η Φρανσουάζ είχε κατηγορήσει τον φωτογράφο Φρανσούα-Μαρί Μπανιέ πως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση της υγείας της μητέρας της, για να του μεταβιβάσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share