Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρομερός απολογισμός από το σεισμό στο Μεξικό: 225 νεκροί - Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο από τον τόπο της καταστροφής!

20 Σεπτεμβρίου 2017 20:00
Τρομερός απολογισμός από το σεισμό στο Μεξικό: 225 νεκροί - Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο από τον τόπο της καταστροφής!

Εικόνες που προκαλούν τον απόλυτο τρόμο, αλλά και τη δύναμη της φύσης, μεταδόθηκαν σε όλον τον κόσμο από το νέο χτύπημα του εγκέλαδου στο Μεξικό, την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από τα 7,1 Ρίχτερ έχει ανέλθει σε 225. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός ανθρώπων παραμένουν εγκλωβισμένοι στα κτίρια που κατέρρευσαν, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν και να βγάλουν ζωντανούς μέσα από τα ερείπια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί νιώθουμε διαρκώς κουρασμένοι;
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μέξικο Σίτι, 71 στην επαρχία Μορέλος, 43 στην Πουέμπλα, 12 στην επαρχία του Νέου Μεξικού, 4 στην περιοχή Γκερέρο και ένας στην Οαξάκα. Πάνω από 20 κτίρια έχουν καταρρεύσει στο Μέξικο Σίτι, καθώς και σε άλλες πόλεις, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

Περισσότερα από 200 σχολεία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ 15 έχουν καταρρεύσει. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και 21 παιδιά, μαθητές ενός δημοτικού σχολείου που κατέρρευσε στην Πόλη του Μεξικού. Εκτός από τα παιδιά, από τα συντρίμμια του τετραώροφου σχολείου Enrique Rebasmen, ανασύρθηκαν νεκροί και τέσσερις ενήλικες. Την ίδια ώρα 11 άλλοι μαθητές διασώθηκαν, ενώ γίνεται λόγος για τουλάχιστον 28 αγνοούμενους μόνο στο σχολικό αυτό κτίριο που δεν υπάρχει πια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - γκάφα: Μας δουλεύουν; Την ώρα που οι Αγωνιστές μάζευαν την καλύβα τους, δεν φαντάζεστε τι εμφανίστηκε από πίσω τους! (photos)
Το σοκ είναι παγκόσμιο, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την αποστολή 70 ανδρών ειδικά εκπαιδευμένων για διασώσεις μέσα από κτίρια. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο πρόεδρος Νιέτο ζητά ψυχραιμία από τους πολίτες

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο πρόεδρος του Μεξικό Ενρίκε Πένα Νιέτο κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να δείξουν ψυχραιμία. Τόνισε ακόμη ότι είναι πολλοί αυτοί που θα χρειαστούν βοήθεια αλλά σε πρώτη φάση οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων και την φροντίδα των τραυματιών. Σύμφωνα με τον ίδιο το 40% της Πόλης του Μεξικό και το 60% της πολιτείας Μορέλο δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

O πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκο Νιέτο, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς με το να βρίσκονται έξω στους δρόμους, εμποδίζουν την διέλευση των ασθενοφόρων αλλά και τους διασώστες που σπεύσουν να βοηθήσουν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share