Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λονδίνο: Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στο Μετρό!

Συναγερμός στην Αγγλία

15 Σεπτεμβρίου 2017 12:50
Λονδίνο: Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στο Μετρό!

Μικρής έντασης έκρηξη σημειώθηκε στις 8:20 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) μέσα σε συρμό στο μετρό του Λονδίνου, προκαλώντας πανικό στους Λονδρέζους καθώς αρκετοί άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, φοβούμενοι για την ζωή τους. Επί τόπου έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί που απέκλεισαν τον χώρο και ξεκίνησαν έρευνες, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση».

Η έκρηξη συνέβη στον σταθμό Parsons Green και υπάρχουν τουλάχιστον 17 τραυματίες, καθώς προήλθε πιθανώς από κάποια ουσία, που προκάλεσε εγκαύματα στους επιβάτες που βρίσκονταν κοντά. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter από το περιστατικό δείχνουν μια τσάντα που φαίνεται να περιέχει ένα δοχείο να έχει αρπάξει φωτιά, χωρίς πάντως να διακρίνονται ζημιές γύρω στο βαγόνι.

Βίντεο δείχνει τον κουβά που εξερράγη, ενώ ακόμα φλέγεται μέσα στο βαγόνι:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - Twitter: "Στο Survivor αντιμετώπισαν τους Τούρκους, εδώ μάλλον τους γύφτους από τον Πύργο"! Επικές ατάκες στο διαδίκτυο

Φωτογραφίες που ανέβηκαν από χρήστες στο Twitter δείχνουν την τσάντα που εξερράγη

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως έντρομοι οι επιβάτες πετάχτηκαν έξω από τον συρμό αμέσως μετά το περιστατικό.

Τα δρομολόγια των τρένων έχουν προς το παρόν τροποποιηθεί, ενώ ο συγκεκριμένος σταθμός που βρίσκεται στο Δυτικό Λονδίνο έχει κλείσει. Εκεί από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου έγραψαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter πως επικράτησε πανικός και πως «χρειάστηκε να τρέξουν για την ζωή τους». Άλλοι ανέφεραν πως υπήρξαν «πολλοί τραυματίες», κάποιοι με εγκαύματα, καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο που εξερράγη το μπιτόνι και άλλοι επειδή ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθεια όλων να βγουν από το τρένο και τον σταθμό όσο γρηγορότερα μπορούσαν ώστε να σωθούν.

Όπως μετέδωσε το BBC, μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Πολλοί ούρλιαζαν, ενώ άλλοι ανέφεραν πως εντελώς ξαφνικά είδαν κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί και άμεσα ο φόβος εξαπλώθηκε σε όλο το σταθμό: «Ακουγα ουρλιαχτά παντού, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει», δήλωσε ένας από τους επιβάτες του τρένου στην Telegraph.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Κοντομηνάς: Στην παρουσίαση του ALPHA "ξεφτίλισε" τα στελέχη και τους σταρ τους καναλιού! Αποκάλυψη

Η αστυνομία τελικά ανακοίνωσε πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση» και τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική. Η βρετανική κοινωνία παρακολουθεί ανάστατη, καθώς ήδη μέσα στο 2017 έχουν καταγραφεί τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα. Επισήμως, το επίπεδο ασφαλείας στην Βρετανία είναι «σοβαρό», που σημαίνει πως μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται «πολύ πιθανή».

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως η βρετανική αστυνομία αμέσως μετά την έκρηξη διέταξε την εκκένωση όλων των κτιρίων και των κατοικιών σε απόσταση 100 μέτρων περιμετρικά του σταθμού, ενώ ένα σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή, τέθηκε σε lockdown.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share