Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρομερό: Ένα αγοράκι "παγιδευμένο" στα σύνορα Μεξικό - ΗΠΑ! (photos)

9 Σεπτεμβρίου 2017 13:18
Τρομερό: Ένα αγοράκι

Στο Τεκάτε του Μεξικού, ένα αγοράκι, μαύρα μαλλάκια κι όλο περιέργεια ματάκια, κοιτάζει προσεκτικά πάνω από το τείχος που χωρίζει τo Σαν Ντιέγκο από το Μεξικό.

Ένα αγοράκι με μαύρα μαλιά κοιτάζει προσεκτικά αλλά όλο περιέργειαπάνω από το τείχος που χωρίζει τη κομητεία Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ από το Τεκάτε του Μεξικό. Βρίσκεται σε ύψος 21 μέτρων και τα χεράκια του έχουν μαγκώσει το τείχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Ποια πολύ βαριά ασθένεια είναι σε έξαρση, αυτή την στιγμή, στην Ελλάδα;

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση του Γάλλου καλλιτέχνη JR στο Μεξικό, μια εγκατάσταση ορατή από την πλευρά του αμερικανικού εδάφους. Ο JR βασίστηκε σε μια φωτογραφία ενός αγοριού 12 μηνών που ζει με τη μητέρα του και τους παππούδες του στο Τεκάτε και την οποία έβγαλε ο ίδιος.

Όπως λέει η ιδέα τού ήρθε σ' ένα όνειρο. «Ορισμένοι ονειρεύονται κόσμους-αποκυήματα της φαντασίας, εγώ ονειρεύομαι για τείχη» είπε, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στους «Τάιμς της Ν. Υόρκης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μαύρη» πρεμιέρα για την Φαίη Μαυραγάνη! Η ανακοίνωση του θανάτου που την σόκαρε... (video)

Δεν είχε πρόθεση να απαντήσει με αυτή την εγκατάσταση στις πολιτικές του Λευκού Οίκου, αλλά η σύμπτωση είναι ευτυχής: ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί να βάλει τελεία και παύλα στην DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), το πρόγραμμα της προεδρίας Ομπάμα με το οποίο προστατεύονταν οι χωρίς επίσημα χαρτιά ανήλικοι πρόσφυγες από επαναπροώθηση στη χώρα τους.

«Αναρωτιέμαι, ανησυχεί αυτό το παιδάκι για το τι θα συμβεί; Τι να σκέφτεται; Σε ηλικία ενός έτους δεν βλέπεις τα σύνορα ούτε από ποια πλευρά είναι καλύτερα» είπε ο JR.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share