Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τυφώνας Ίρμα: Καταστροφικό το πέρασμά του - Νεκρούς και τραυματίες αφήνει πίσω του! (photos-videos)

7 Σεπτεμβρίου 2017 00:30
Τυφώνας Ίρμα: Καταστροφικό το πέρασμά του - Νεκρούς και τραυματίες αφήνει πίσω του! (photos-videos)

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ιρμα από την Καραϊβική, ενώ κόστισε και ανθρώπινες ζωές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπάρχουν 3 αιτίες που σε κάνουν...ψεύτρα!

Ο τυφώνας είναι κατηγορίας 5- το μέγιστο της σχετικής κλίμακας- και η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 295 χιλιόμετρα την ώρα. Μάλιστα, κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ. Η ταχύτητα των ανέμων ήταν αμείωτη σε αυτό το επίπεδο για 24 ώρες, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στον Ατλαντικό ή τον ανατολικό Ειρηνικό, σύμφωνα με τον Ερικ Μπλέικ του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά, από το πέρασμα του τυφώνα στα γαλλικά νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου, ανακοίνωσε η υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών της Γαλλίας, Ανίκ Ζιραρντέν.

«Προς το παρόν υπάρχουν δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες. Προφανώς η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα», είπε σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών επειδή σε αυτή τη φάση οι αρχές δεν έχουν πρόσβαση σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, ο Εμανουέλ Μακρόν μετείχε σε σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης και στη συνέχεια δήλωσε ότι θα υπάρξουν θύματα στα γαλλικά νησιά της Καραϊβικής.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς να έχουμε ένα συνολικό αριθμό, αλλά μπορώ ήδη να πω ότι ο αντίκτυπος θα είναι βαρύς και σκληρός», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. «Θα υπάρξουν θύματα και οι υλικές ζημιές και στα δύο νησιά θα είναι σημαντικές», συμπλήρωσε.

Ο τυφώνας Ιρμα, ο πιο ισχυρός της τελευταίας δεκαετίας στον Ατλαντικό, «χτύπησε» πρώτα την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, πριν κινηθεί προς τον Αγίο Μαρτίνο και τον Αγιο Βαρθμολομαίο. Πλέον κινείται προς τις Παρθένες Νήσους και αναμένεται να περάσει κοντά από το Πουέρτο Ρίκο και στη συνέχεια την Πέμπτη θα πλησιάσει τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απειλούνται σε όλη την Καραϊβική. Οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταστήματα για να προμηθευτούν τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σε αρκετά νησιά- που είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί- έκλεισαν τα αεροδρόμια.

Στις ΗΠΑ επίσης προετοιμάζονται για το «χτύπημα» του τυφώνα Ιρμα. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ζήτησε άμεση εκκένωση των παράκτιων περιοχών.

Το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα από την Καραϊβική προκάλεσε πλημμύρες και μπλακ άουτ. Πολλά κτίρια καταστράφηκαν ενώ σε άλλα «ξηλώθηκαν» οι σκεπές. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι συντρίμμια και αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό που έχει συγκεντρωθεί, ενώ στα λιμάνια καταστράφηκαν σκάφη. Στη νήσο Μπαρμπούντα καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι επικοινωνίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανέμορφη Michelle Pfeipper: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της στο φεστιβάλ Βενετίας!

Ο Ρικάρντο Ροσέλο, κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, υπογράμμισε ότι το νησί προετοιμάζεται εδώ και μία εβδομάδα. «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί για το χειρότερο», είπε στο CNN.


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share