Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μόσχα: Συνέλαβαν 2 υπόπτους για τρομοκρατία - Σχεδίαζαν επιθέσεις αύριο!

31 Αυγούστου 2017 17:23
Μόσχα: Συνέλαβαν 2 υπόπτους για τρομοκρατία - Σχεδίαζαν επιθέσεις αύριο!

Δύο άτομα, που σχεδίαζαν επιθέσεις σε πολυσύχναστα σημεία της Ρωσιακής πρωτεύουσας, αύριο, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, συνέλαβαν άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμάστε την όμορφη Κέλυ από το «Beverly Hills»; Αν την δείτε σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να την αναγνωρίσετε!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της FSΒ, ο ένας εκ των δραστών σχεδίαζε να επιτεθεί με μαχαίρι ενώ ο άλλος να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο θα ήταν ζωσμένος.

Ο ένας από τους συλληφθέντες παραμονή της Ημέρας της Γνώσης, όπως λέγεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Ρωσία, η οποία εφέτος συμπίπτει με μια από τις πιο σημαντικές εορτές του Ισλάμ, το Κουρμπάν Μπαϊράμ, είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο βίντεο μέσω του οποίου, απευθυνόταν στα μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» που βρίσκονται στην Ρωσία.

«Στη έκκλησή του έδινε όρκο πίστης στους τρομοκράτες. Εν συνεχεία σχεδίαζε να επιτεθεί σε πολίτες με μαχαίρι. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επαφές με στρατολόγους του ΙΚ και οδηγίες για το πώς θα ενεργήσει», αναφέρει η FSB σε δηλώσεις της προς το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρης Τρίγωνο με Ουρανό 2/9: Για ποια ζώδια έρχονται ευχάριστες αλλαγές!

Όσον αφορά τον δεύτερο συλληφθέντα, που είναι, σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων της FSB, μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» «στον τόπο διαμονής του εντοπίσθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος» ενώ «ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ετοιμαζόταν να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο θα ήταν ζωσμένος».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share