Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατία στην Βαρκελώνη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση στο Καμπρίλς

19 Αυγούστου 2017 15:10
Τρομοκρατία στην Βαρκελώνη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση στο Καμπρίλς

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη Καμπρίλς, στην Καταλονία, όπως μετέδωσε το προπαγανδιστικό όργανό της, το "πρακτορείο" Amaq.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία! Που ήταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όταν η Ζωή Λάσκαρη «έσβηνε»;

Το ΙΚ, που είχε αναλάβει μέχρι τώρα την ευθύνη μόνο για την επίθεση της Πέμπτης στη Βαρκελόνη, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι "δύο αποσπάσματα τζιχαντιστών" διέπραξαν τις δύο επιθέσεις που είχαν ως στόχο "συγκεντρώσεις των σταυροφόρων".

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Εσωτερικών, πλέον ο πυρήνας των τρομοκρατών που αιματοκύλησε την Καταλονία, έχει εξαρθρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ανατριχιαστικό "αντίο" του Πέτρου Κωστόπουλου στη Ζωή Λάσκαρη: «Της είχα εξομολογηθεί ότι…»

Ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση, μέσα σε λίγες ώρες στην Καταλονία μετά την επίθεση με τους 13 νεκρούς στη Βαρκελώνη. Έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην κωμόπολη Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης. Πέντε άνδρες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο επιτέθηκαν σε πεζούς τραυματίζοντας έξι πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H selfie της συντρόφου του Γιώργου Τσούλη με την Ελένη Μενεγάκη που "γκρέμισε" το διαδίκτυο!

Ακολούθησε μάχη με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις από τους δράστες έπεσαν νεκροί ενώ ο πέμπτος υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα από τα τραύματά του. Κατά την «μάχη» που ακολούθησε τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Ένας και μόνο αστυνομικός κατάφερε να εξουδετερώσει τους 4 από τους 5 τρομοκράτες οι οποίοι σκόρπισαν τον τρόμο στην Καμπρίλς. Σύμφωνα με αξιωματούχο της καταλανικής αστυνομίας, ο αστυνομικός του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πυροβόλησε και σκότωσε τους 4 από τους 5 άνδρες οι οποίοι παρέσυραν με το όχημά τους πλήθος περαστικούς σε παραλιακή δρόμο της πόλης Καμπρίλς, σκοτώνοντας μια γυναίκα και αφήνοντας πίσω τους πολλούς τραυματίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΖΑRA: Mε αυτό το στιλάτο φόρεμα θα υποδεχθείς το φθινόπωρο! (Photo)

Από την επίθεση αυτή, μία εκ των επτά τραυματιών που παρασυρθεί από το όχημα των δραστών υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό της διπλής επίθεσης στην Καταλονία σε 14 άτομα.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share