Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Στη δημοσιότητα νέα σοκαριστικά στοιχεία για το χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών!

16 Αυγούστου 2017 16:54
Στη δημοσιότητα νέα σοκαριστικά στοιχεία για το χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών!

Η υπηρεσία της Αυστραλίας που είχε αναλάβει τις υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα δύο νέες εκθέσεις που ίσως βοηθήσουν να βρεθεί το σημείο όπου βρίσκεται το Μπόινγκ 777.

Η υποθαλάσσια έρευνα για το εξαφανισμένο αεροσκάφος διακόπηκε τον Ιανουάριο, μετά από τρία χρόνια άκαρπων προσπαθειών.

Ωστόσο η Υπηρεσία Ασφαλείας των Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) και άλλες υπηρεσίες συνέχισαν να αναλύουν δορυφορικές φωτογραφίες και άλλα στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερή αλλαγή! - Δεν θα πιστεύετε πως είναι σήμερα ο Μπίλυ από το «Καφέ της Χαράς»! (Photo)

Σήμερα, ο επικεφαλής της ATSB Γκρεγκ Χουντ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε ότι μελετήθηκαν δορυφορικές φωτογραφίες από την περιοχή όπου ενδέχεται να συνετρίβη το Μπόινγκ και διαπιστώθηκε ότι στον βυθό του ωκεανού υπάρχουν πολλά αντικείμενα που πιθανολογείται ότι είναι ανθρώπινης κατασκευής.

Μολονότι τα στοιχεία αυτά είναι ενθαρρυντικά, υπογράμμισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί οριστικά ότι τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370.

«Η ανάλυση των εικόνων δεν είναι αρκετά υψηλή ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα αντικείμενα προέρχονται από την MH370 ή ότι πρόκειται για άλλα αντικείμενα σαν αυτά που μπορεί να βρεθούν στους ωκεανούς σε όλον τον κόσμο. Πραγματικά, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», τόνισε.

Ο Χουντ σημείωσε επίσης ότι δεν εξαρτάται από την Αυστραλία να αποφασίσει αν θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα υποθαλάσσια έρευνα, όμως αυτά τα νέα στοιχεία "μπορεί να φανούν χρήσιμα" σε κάποια μελλοντική προσπάθεια για τον εντοπισμό του Μπόινγκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση «βόμβα» - Νεκρός βρέθηκε ο γιος γνωστής τραγουδίστριας

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370 μεταφέροντας 239 επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκί

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share