Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δεν μπορούν να ελέγξουν την φωτιά στον Βαρνάβα - Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο των 25χλμ! (Photos+video)

14 Αυγούστου 2017 11:23
Δεν μπορούν να ελέγξουν την φωτιά στον Βαρνάβα - Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο των 25χλμ! (Photos+video)

Μπουλντόζες του στρατού προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους για τους πυροσβέστες - Έκκληση για υδροφόρες από την κοινοτάρχη Βαρνάβα - «Καίγονται τα πάντα» δήλωσε η Χαραλαμπία Ασημακοπούλου - Δίνεται μάχη η πυρκαγιά να μην περάσει στο Γραμματικό - Πυροσβεστική: Η περίμετρος του μετώπου είναι μεγάλη

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Βαρνάβα, στο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Κάλαμο το απόγευμα της Κυριακής και γρήγορα πήρε διαστάσεις με πολλούς να καταγγέλλουν ότι υπήρξε εσφαλμένη διαχείριση.

Λίγο μετά τις 10:45 σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στο βουνό με τους πυροσβέστες να «επιτάσσουν» μπουλντόζες προκειμένου να ανοίξουν δρόμους ώστε να καταφέρουν να φτάσουν κοντά στις φλόγες και να προσπαθήσουν να περιορίσουν το μέτωπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι σημαίνει όταν το σπέρμα του άντρα έχει κίτρινο χρώμα και τι κινδύνους κρύβει αυτό για την γυναίκα;

Τους 150 πυροσβέστες με 68 οχήματα, τα 58 άτομα πεζοπόρο, τα 19 εθελοντικά οχήματα, τις 13 υδροφόρες ΟΤΑ και τα 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ρίψεις νερού να έχουν περιορίσει το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Την πιο γλαφυρή αλλά και συνάμα ανησυχητική περιγραφή έδωσε από νωρίς το πρωί η κοινοτάρχης Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, η οποία δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι «καίγονται τα πάντα» απευθύνοντας, παράλληλα, έκκληση για υδροφόρες καθώς το αντλιοστάσιο του χωριού έχει υποστεί ζημιές και υπάρχει πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων.

Όπως εξήγησε το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι αυτό που κατευθύνεται προς την παραλία με κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο η φωτιά να «περάσει» προς το Γραμματικό, όπου για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις.



Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαπάνος, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είναι σ΄ εξέλιξη η εκκένωση δυο στρατοπέδων στην περιοχή τόσο από το προσωπικό τους όσο και από τα πυρομαχικά που είναι αποθηκευμένα καθώς και δυο κατασκηνώσεων.

Για μεγάλη περίμετρο της πυρκαγιάς έκανε λόγο η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλίρη καθώς το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από τον Κάλαμο και πήγε στο Βαρνάβα ενώ οι φλόγες κατευθύνονται προς το Σέσι Γραμματικού και το Καπανδρίτι. Όπως είπε σε καμία στιγμή η πυρκαγιά δεν τέθηκε υπό μερικό έλεγχο προσθέτοντας ότι δυνάμεις πυρόσβεσης υπάρχουν σε όλο το μήκος του μετώπου.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο Καπανδριτίου και στον κεντρικό δρόμο του Βαρνάβα στο ρεύμα προς παραλία. Αντίθετα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη διασταύρωση της λεωφόρου Μαρκοπούλου με την οδό Αγίων Αποστόλων όπου είχε διακοπεί την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολη νύχτα στον Κάλαμο - Οι μεγάλες καταστροφές και οι φωτογραφίες από την πύρινη «κόλαση»!







Το πύρινο μέτωπο που απειλεί τον Βαρνάβα, σύμφωνα με την πρόεδρο της κοινότητας, είναι αυτό που ξεκίνησε από τους Αγίους Αποστόλους καταστρέφοντας αρκετά σπίτια. ««Όταν ξεκίνησε η φωτιά στους Αγίους Αποστόλους στις 5 το απόγευμα της Κυριακής ήρθε μόνο ένα ελικόπτερο και ήταν για γέλια η κατάσταση, γύρισε ο αέρας και τέρμα» περιέγραψε η κυρία Ασημακοπούλου για ό,τι συνέβη τις προηγούμενες ώρες.

Πηγή: Protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share