Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Ηλεία: Οργισμένοι οι συγγενείς των 36 νεκρών της φονικής πυρκαγιάς του 2007 - Εκφράζουν την αντίθεση τους στην εκδήλωση μνήμης

8 Αυγούστου 2017 15:45
Ηλεία: Οργισμένοι οι συγγενείς των 36 νεκρών της φονικής πυρκαγιάς του 2007 - Εκφράζουν την αντίθεση τους στην εκδήλωση μνήμης

Την αντίθεσή τους προς την εκδήλωση μνήμης που έχει προγραμματιστεί για τη “μαύρη επέτειο” από τη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007, εκφράζουν με εξώδικη διαμαρτυρία τους οι συγγενείς των θυμάτων, και ιδιαίτερα ο Γιώργος Παρασκευόπουλος ο οποίος έχασε τη σύζυγό του, τη μητέρα του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

Κάνουν λόγο για “απαράδεκτη μουσικοτραγουδιστική εκδήλωση” η οποία συνιστά “υποκρισία” και ζητούν τη ματαίωσή της, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε περαιτέρω διαμαρτυρίες.

Με σχετικό εξώδικο, που έχει ως παραλήπτες τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ζαχάρω, των οποίων οι τότε επικεφαλής καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, εκφράζεται η ξεκάθαρη αντίδραση συγγενών των 36 συνολικά θυμάτων της πυρκαγιάς ως προς την εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 24η Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σχετική φωτογραφική έκθεση και μουσικό πρόγραμμα στον αποκαλούμενο χώρο του “θυσιαστηρίου”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν πάει το μυαλό σας! Δείτε τι εκπομπή θέλει να κάνει η Χριστίνα Λαμπίρη στο Epsilon!

Συγκεκριμένα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των οικογενειών, Αντώνης Φούσας, εξηγεί στο έγγραφο τους λόγους για τους οποίους οι συγγενείς δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας αρχικά ότι “οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων δεν είναι δυνατόν να δεχθούν τέτοιους “πανηγυρισμούς” και “τυμπανοκρουσίες” και μάλιστα, από φορείς, που απεδείχθη δικαστικά και αμετάκλητα ότι έχουν τεράστια ευθύνη για το βασανιστικό θάνατο τόσων αθώων εγκαταλελειμμένων τότε ανθρώπων”.

Υπογραμμίζεται ότι κάθε χρόνο στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα οι συγγενείς κάνουν με πρωτοβουλία τους, ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό μνημόσυνο “για να τιμήσουν με πολύ σεμνό και αθόρυβο τρόπο, τους νεκρούς τους” και το ίδιο επιθυμούν να πράξουν και φέτος, προσκαλώντας τους διοργανωτές να ματαιώσουν την εκδήλωση.

“Εάν δε παρά παρά την παρούσα δήλωση, οι οργανωτές θα επιμείνουν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, οι συγγενείς των θυμάτων θα είναι παρόντες και θα εκδηλώσουν επί τόπου την αντίθεσή τους” αναφέρεται.

«Συνιστά τουλάχιστον υποκρισία»

Αιτία για τη θέση τους αυτή, όπως καταγράφεται στο εξώδικο, είναι το γεγονός ότι “οι φορείς που θέλουν να οργανώσουν την απαράδεκτη μουσικοτραγουδιστική εκδήλωση, δια των εκπροσώπων τους, όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκαν αλλά αντιδίκησαν, πολύ σκληρά και με κάθε τρόπο με τους συγγενείς και μάλιστα χρησιμοποίησαν ει βάρος των νεκρών απαράδεκτα, ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία, τα οποία ασφαλώς η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε ομόφωνα. (…)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλλιάνος: Προειδοποίηση για αλλαγή του καιρού από Τετάρτη! Τι θα συμβεί γιατί πρέπει να είμαστε προσεχτικοί...

Οι θέσεις των συγγενών των νεκρών είναι ότι συνιστά τουλάχιστον υποκρισία, οι Φορείς που δικαστικά και αμετάκλητα απεδείχθη ότι είχαν εγκληματικές ποινικές ευθύνες για το θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων, ν’ αντιδικούν μαζί μας και μάλιστα κατά τρόπο ιδιαίτερα σκληρό σε όλα τα δικαστήρια και ακόμη, δια των εκπροσώπων τους, να θεωρούν τα ίδια τα θύματα ως δήθεν υπαίτια ή συνυπαίτια για τον τραγικό θάνατό τους (!!!) και τώρα να έρχονται, με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, να τους “τιμήσουν”.

Αντί να προγραμματίζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καλό και έντιμο θα ήταν να είχαν συμπαρασταθεί στο δύσκολο και μακροχρόνιο δικαστικό τους αγώνα για τη δικαίωση των νεκρών και ακόμη έστω και τώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις σοβαρές και εγκληματικές τότε παραλείψεις τους”.

Πηγή: news247.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share